Pirmadienį vykusios derybos žlugo, todėl vis gilėja praraja tarp Atėnų ir jų tarptautinių kreditorių ir vis labiau kyla nerimas dėl šalies ateities bendrosios valiutos sąjungoje.

Skylančios derybos tarp euro zonos finansų ministrų verčia Graikiją ir tarptautinius jos kreditorius vis sparčiau siekti naujo finansinio susitarimo prieš pasibaigiant šiuo metu galiojančiam paramos planui. Pirmadienį ministrai nutraukė derybas praėjus vos kelioms valandoms ir pareiškė, kad Graikija suteikia nedaug vilties, kad pavyks susitarti.

Euro zonos finansų pareigūnai savo ruožtu iškėlė naują ultimatumą Atėnams: susitarti dėl dabartinės 240 mlrd. eurų vertės paramos pratęsimo iki šios savaitės pabaigos, arba prarasti paramos paskolų "gelbėjimosi lyną", užtikrinusi Graikijos gyvavimą beveik penkerius pastaruosius metus.

Savo ruožtu Graikijos premjeras Alexis Tsipras bei šalies finansų ministras priešinasi paramos plano su euro zona ir Tarptautiniu valiutos fondu (TVF) sąlygoms ir nurodo, kad šios neigiamai veikia Graikijos ekonomiką ir gyventojus.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)