Kaip rašo dienraštis „Lietuvos žinios“, primindami Latviją, kur pirmomis šių metų savaitėmis dalis kaimo prekybos ir paslaugų įmonių nesugebėjo aptarnauti klientų, Lietuvos verslininkai neatmeta galimybės kitų metų pradžioje savo įmones laikinai išleisti nemokamų atostogų.

Tokias mintis dėstė Artūras Mackevičius, Kauno regiono smulkiųjų ir vidutinių verslininkų asociacijos pirmininkas bei Lietuvos smulkiojo ir vidutinio verslo tarybos pirmininko pavaduotojas.

Sunkumų duoti grąžą eurais pir­mą­sias dvi sau­sio mė­ne­sio sa­vai­tes, anot A.Mac­ke­vi­čiaus, pa­tirs re­gio­nų ma­žos bui­ties ir mais­to pre­kių par­duo­tu­vės, pro­vin­ci­jos ka­vi­nės, res­to­ra­nai, kir­pyk­los ir ki­tos pre­ky­bos ir pa­slau­gų įmo­nės. Jei­gu to­kių įmo­nių sa­vi­nin­kai apy­var­ti­nių pi­ni­gų per ke­lias die­nas daug ne­už­si­dirbs, jie nuo­lat tu­rės bė­gio­ti į kei­tyk­lą. Lat­vi­jo­je vers­li­nin­kai ei­lė­se prie eu­rų sto­vė­jo po 3-5 va­lan­das.

Smul­kių­jų vers­li­nin­kų su­si­ti­ki­me su Lie­tu­vos ban­ko val­dy­bos pir­mi­nin­ku Vi­tu Va­si­liaus­ku, ūkio ir fi­nan­sų mi­nis­trais Eval­du Gus­tu ir Ri­man­tu Ša­džiu­mi Lie­tu­vos smul­kio­jo ir vi­du­ti­nio vers­lo ta­ry­ba pa­siū­lė, kad vals­ty­bė mė­ne­siui pa­sko­lin­tų smul­kioms įmo­nėms eu­rų apy­var­ti­nėms lė­šoms, o po nu­sta­ty­to lai­ko au­to­ma­tiš­kai nu­ra­šy­tų šiuos pi­ni­gus iš sąs­kai­tos. Pa­sak A.Mac­ke­vi­čiaus, vers­li­nin­kų idė­ja pri­ta­ri­mo ne­su­lau­kė, dėl pa­sko­lų jiems pa­siū­ly­ta kreip­tis į ko­mer­ci­nius ban­kus.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (102)