Tokį judėjimą lėmė naujausi ekonominiai duomenys, galintys jau ateinančią savaitę Europos centrinį banką (ECB) priversti imtis naujų skatinimo priemonių. Apie tai praneša „Reuters".

Antradienį euro ir dolerio kursas siekė 1.08715.

Euro zonos apdirbamosios pramonės aktyvumas vasarį buvo silpniausias per pastaruosius metus, nes smukusios kainos nesuteikė aiškaus pagrindo ir taip menkam naujų užsakymų augimui.

„Markit" sudaromas pirkimo vadybininkų indeksas (PVI) ECB pareigūnams pažers niūrios statistikos, o iki naujo susirinkimo beliko jau mažiau kaip savaitė.

Beje, manoma, kad jo metu gali būti nuspręsta plėsti vykdomos ekonomikos paramos programos mastą.

Didžiosios Britanijos „FTSE 100" indeksas pakilo 0,6 proc., Vokietijos DAX indeksas išaugo 1,3 proc., o prancūzų "CAC 40" kilstelėjo 0,4 procento. Tokie šuoliai susidarė po pakilimų Azijos rinkose, sukeltų silpnos Kinijos apdirbamosios pramonės ir paslaugų sektoriaus statistikos prikeltų naujos ūkio paramos vilčių.

Ekspertai tikisi, kad Europos centrinis bankas susirinkime gali nuspręsti mažinti palūkanų normas indėliams dar 10 bazinių punktų bei galbūt plės savo obligacijų supirkimo apimtis, šiuo metu ūkio skatinimo politikos vertė siekia 1,5 trln. eurų.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (43)