AS Inbank įkurti filialą Lietuvoje ketina dar šiemet, teigiama Lietuvos banko pranešime.

Planuojama, kad jis priims indėlius ir teiks skolinimo paslaugas. Banko filialas numato prisijungti akcinę bendrovę „Mokilizingas“ (DELFI rašė, kad ją įsigyti Lietuvos bankas leido 2018 m. gegužės viduryje) ir nuosekliai perimti visas jos teises ir pareigas (įskaitant paskolų portfelį, darbuotojus ir kt.).

Šiuo metu Lietuvoje banko arba specializuoto banko licencijas turi septyni bankai, o kaip užsienio bankų filialai veikia devyni bankai. Lietuvos bankas kartu su Europos Centriniu Banku nagrinėja dar keturias paraiškas dėl banko licencijos gavimo, iš jų tris – dėl specializuoto banko licencijos, vieną – dėl banko licencijos.

Banko filialo steigimo atveju taikomos kitokios procedūros, nei steigiant banką. Kai kitos Europos Sąjungos valstybės bankas nori steigti filialą Lietuvoje, jis kreipiasi su prašymu į savo šalies finansų rinkos priežiūros instituciją. Pastaroji, įvertinusi prašymą, persiunčia dokumentus ir pranešimą Lietuvos bankui, kuris per du mėnesius turi pateikti atsakymą. Jeigu išvada teigiama, Lietuvos bankas patvirtina, kad banko filialas gali pradėti veiklą Lietuvoje.

Banko filialo veiklą prižiūri tos šalies, kurioje jis įsteigtas, finansų rinkos priežiūros institucija, o indėliai draudžiami tos valstybės indėlių ir investicijų draudimo fonde. Su vartotojų apsauga susijusius klausimus nagrinėja Lietuvos bankas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (176)