Įtariama, kad „Baltic Tours“ paslapčia išpūsdavo sąskaitas 10 proc. ir šiuo būdu gavo iš viso apie 460 tūkst. eurų, pažymi dienraštis „Eesti Express“.

Kaip rašo news.err.ee, vasario pradžioje Harju apygardos [pirmosios instancijos] teismo teisėja Eha Popova leido sulaikyti „Baltic Tours“ vadovą A. Metsamaą, kad jis negalėtų daryti tolesnių nusikaltimų, t. y. teikti naujų išpūstų pasiūlymų agentūrai „Frontex“.

Jo advokatas Indrekas Leppikas mano, kad atsižvelgiant į įtarimų pobūdį, toks suėmimas buvo nepagrįstas.

Be to, sulaikytam verslininkui buvo visiškai uždrausta bendrauti – jam buvo leista palaikyti ryšį tik su savo advokatu.

Talino apeliacinis teismas atmetė Europos prokuratūros argumentus dėl prevencinio sulaikymo ir nepatenkino prašymo rengti uždarus teismo posėdžius. Teisėjos Inna Ombler, Orvi Koik ir Janika Kallin nusprendė, kad teismo posėdžiai bus atviri visuomenei, ir iš karto po apeliacinio teismo posėdžio paleido A. Metsamaą į laisvę.

Įmonė Lietuvoje – nesusijusi

Lietuvoje registruotos įmonės „Baltic Tours Group“ vadovas Sigitas Fabijonavičius „Delfi“ aiškino, kad jo valdoma įmonė su šiuo skandalu nesusijusi.

„Tai nieko bendro su mumis, absoliučiai. Tiesiog yra toks pats įmonės pavadinimas, jis mūsų nebuvo užpatentuotas Estijoje ir jie ten įsikūrė.

Tai absoliučiai kitos šalys ir kitos įmonės. Jokių sąsajų su mumis. Jie anksčiau net nevykdė išvykstamojo turizmo paslaugų, tik atvykstamąjį. Nieko bendro“, – sakė jis.

Kaip aiškino, prieš metus buvo nutikusi panaši situacija, kuomet įmones painiodami žmonės Lietuvos įmonės vadovą sveikino su sėkme, nors tam, kaip tikino, taip pat nebuvo pagrindo.

„Kolegos skambinėjo ir sveikino, o aš sakiau, kad pirmą kartą girdžiu“, – sakė vadovas ir dar kartą paneigė bet kokias sąsajas.

„Nežinau nei vardo, kam ta įmonė ten priklauso“, – teigė jis.

Kad įmonės nesusijusios patvirtino ir Lietuvos turizmo asociacija.

„Lietuvos turizmo asociacijos duomenimis, Lietuvoje registruotas kelionių organizatorius UAB „Baltic Tours Group“ (registruotas prekės ženklas „Baltic Tours“) neturi jokių veiklos sąsajų su tokiu pat pavadinimu Estijoje veiklą vykdančia kelionių agentūra AS „Baltic Tours“, – rašoma komentare „Delfi“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)