Kaip skelbiama pranešime, estijos savininkų tikslas – iškelti „Avitelos Prekyba“ į pirmaujančias pozicijas Lietuvos rinkoje. Siekiant šio tikslo, Estijoje esantis vietinis, didžiausias Baltijos šalyse „Euronics“ sandėlis, leidžia gerokai padidinti prekių pristatymo Lietuvos klientams greitį.

Lietuvoje „Avitelos Prekyba“ veiklą vykdo su „Avitela“ ir „ElektroMarkt“ prekės ženklais. Po sandorio verslo veikla bus tęsiama įprastai, o fizinės bei elektroninės parduotuvės toliau veiks su „Avitela“ ir „ElektroMarkt“ prekės ženklais. Parduotuvių valdyme ir kasdienėje veikloje jokių tiesioginių pokyčių nebus.

Po šio sandorio „Euronics“, anksčiau veikusi Estijoje ir Latvijoje, tapo tarptautine bendrove, turinčia reikšmingą rinkos dalį visose trijose Baltijos šalyse. Iš viso yra beveik 50 parduotuvių, o tinklas veikia 29 skirtinguose miestuose. Šiuo metu įmonių grupėje visose trijose šalyse dirba 900 darbuotojų: apie 500 Estijoje, 250 Lietuvoje ir 150 Latvijoje.

Sandorio metu Estijos ir Latvijos grupė taip pat įsigijo elektronikos ir buitinės technikos garantinio aptarnavimo paslaugas teikiančias įmones bei draudimo bendroves UAB „Serviso kontraktų centras“ ir UAB „Emtoservis“, kurios priklausė tai pačiai grupei kaip ir „Avitela“.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją