Prieš kelerius metus vykusios vadinamosios nacionalinės parodos įrodė, kad tokia koncepcija nepasiteisina, tačiau rengėjai sugebėjo Ūkio ministerijai įrodyti jos naudingumą ir gauti solidų finansavimą, rašo dienraštis "Verslo žinios".

Lietuvos ambasadoriaus Estijoje Antanas Vinkus patvirtino, kad Estijoje vyks tokia paroda, ir nurodė, kad apie ją viską gerai žino Ūkio ministerijos sekretorius Gediminas Miškinis.

Lietuvos aprangos ir tekstilės įmonių asociacijos (LATIA) prezidentas Jonas Karčiauskas patikslino, kad jie nevadina savęs šios parodos rengėjais, nes yra "tik jos kuratoriai".

"Iš pradžių mums siūlyta rengti tik tekstilės dienas. Tačiau į jas tesusirinktų 15-20 įmonių, todėl pasiūlėme Ūkio ministerijai prijungti ir baldininkus, ir maistininkus, ir kitų ūkio šakų atstovus", - sakė jis.

Ūkio ministerija šiai parodai iš pradžių skyrė 60 tūkst. litų, o vėliau dar pridėjo 15 tūkst. litų. Pasak G.Miškinio, pinigai skirti dviem etapais, kad būtų patenkinti visi norintieji.

"LATIA, prašydama ministerijos finansinės paramos, kartu klausė, ar verslui naudinga, kad vienoje vietoje bus susitelkę įvairių ūkio šakų atstovai. Man paaiškinta, kad taip, nes tuo pačiu metu tuose pačiuose rūmuose vyks ir specializuota maisto produktų paroda", - sakė jis.

Maisto pramonės parodas rengianti Lietuvos žemės ūkio ir maisto produktų rinkos reguliavimo agentūros eksporto plėtros vadovė Rima Kėkštienė sakė, kad maisto pramonės įmonės dažniau renkasi komercines parodas, nes į jas susirenka ne vartotojai, o didmenininkai ir specialistai.

"Tai naudingiausios parodos Lietuvai, siekiant didinti eksportą, o vadinamosios nacionalinės parodos yra skirtos labiau produkcijos įvaizdžiui formuoti", - sakė ji.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją