Praėjusiais metais VVTAT vykdydama stebėseną reklamos srityje, patikrino „Estetus klinikos“ viešojoje erdvėje skleidžiama informacija.

Pastebėta, kad reklamoje bendrovė naudoja pacientų atvaizdus.

Kaip informuojama pranešime žiniasklaidai, VVTAT dėl galimo pažeidimo ne kartą kreipėsi į bendrovę, teikė rekomendacijas dėl reklamos reikalavimų laikymosi, tačiau atsakymų į VVTAT siųstus laiškus nebuvo gauta.

Paaiškinimus bendrovė pateikė tik šių metų rugpjūčio pabaigoje, likus keletui dienų iki nutarimo dėl pažeidimo priėmimo.

Nors dalį draudžiamos reklamos „Estetus klinika“ pašalino, tačiau pastebėta ir naujų reklamos įrašų bendrovės interneto svetainėje, socialinių tinklų paskyrose.

Taigi, VVTAT nustatė, jog „Estetus klinika“ nesilaikė Reklamos įstatyme numatyto draudimo sveikatos priežiūros paslaugų reklamoje naudoti paciento vardą, pavardę, įvaizdį, įskaitant pacientą vaizduojantį aktorių, taip pat draudimo reklamoje remtis sveikatos priežiūros specialistų rekomendacijomis.

Bendrovės reklamoje nuomonės formuotojai viešai skelbė informaciją ir savo asmens duomenis apie kliniką ir joje teikiamas asmens sveikatos priežiūros paslaugas, rekomendavo jomis naudotis.

Atsižvelgdama į minėtus įstatymo pažeidimus ir susijusias aplinkybes, VVTAT „Estetus klinikai“ skyrė 40 554 eurų baudą, nurodoma išplatintame pranešime.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją