„Skaičiuojama, kad iš viso per savaitgalį fiksuota 1200 gedimų, dėl kurių elektros energijos tiekimas sutrikęs buvo 57 tūkst. gyventojų skirtinguose šalies regionuose. Daugiausiai gedimų užfiksuota rugpjūčio 6 d., sekmadienį Klaipėdos ir Alytaus regionuose (Marijampolės ir Vilkaviškio rajonuose). Didžiajai daliai vartotojų elektros energijos tiekimas buvo operatyviai atstatytas. ESO avarinės tarnybos intensyviai dirba visame Alytaus regione, taigi ir Marijampolės ir Vilkaviškio rajonuose, kad elektros tiekimas kuo greičiau būtų atstatytas“, – komentare Eltai teigia R. Juodkienė.

Anot ESO duomenų, elektros sistemos gedimai įvyko Alytaus ir Klaipėdos regionuose, Marijampolės ir Vilkaviškio rajonuose.

Lietuvos hidrometeorologijos tarnybos duomenimis, šeštadienio vakare daugiausia Pietų ir Rytų Lietuvoje, o sekmadienio naktį daug kur Lietuvoje, smarkiai lijo, krito kruša, griaudėjo perkūnija, fiksuotas škvalas iki 15-20, kai kur 25 m/s. Anot jų, per Vilniaus, Kauno ir Alytaus apskritis is dar slenka intensyviausi liūčių ir perkūnijų židiniai.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją