Tiesa, Graikijos Vyriausybės sprendimas leisti per parą išgryninti 60 eurų negalioja užsienio turistams, tačiau užsienio žiniasklaida ir poilsiautojai skelbia apie tįstančias eiles prie bankomatų.

Lietuvos turizmo rūmų prezidentė, „Estravel Vilnius“ generalinė direktorė Žydrė Gavelienė DELFI sakė, kad poilsiautojai dėl Graikijos finansinių problemų nesibaimina.

Žydrė Gavelienė
„Patarimas yra vienas ir jis labai paprastas – turėkite pakankamai grynųjų pinigų, kad galėtume atsiskaityti. Kiek tiksliai pinigų pasiimti, sunku pasakyti, nes viskas priklauso nuo to, ar viešbutis užsakytas su maitinimu, ar be jo. Aš sakyčiau, kad ekonominiam variantui reikėtų skaičiuoti 1,5 koeficientą lyginant su Lietuva. Jeigu žmonės turės pakankamai grynųjų pinigų, nemanau, kad jiems kils kažkokių sunkumų“, - komentavo ji.

Pasak pašnekovės, kol kas jokių problemų atsiskaitant su Graikija nėra.

„Blogiausia, kas gali įvykti, tai nepriimti atsiskaitymų kortelėmis. O jeigu bus kokie nors streikai, jie vyks Atėnuose. Graikijoje visi labai puikiai supranta, kad turizmas yra labai svarbi ūkio šaka, todėl turistai bus tikrai apsaugoti“, - tvirtino Ž. Gavelienė.

Primena apie seifus viešbučiuose

Kelionių organizatoriaus „Tez Tour“ Viešųjų ryšių ir rinkodaros skyriaus vadovė Inga Aukštuolytė DELFI sakė, kad pastaruoju metu daugiausiai poilsiautojų prašo patikslinti, kokia yra situacija dėl pinigų išgryninimo iš bankomatų Graikijoje.

„Bankiniai limitai, kuomet iš bankomato leidžiama išsigryninti iki 60 eurų. per dieną, taikomi tik graikams bei asmenims, turintiems sąskaitų Graikijos bankuose bei norintiems jomis pasinaudoti. Tuo tarpu poilsiautojai iš svečių šalių gali iš bankomato išsiimti tiek pinigų, kiek leidžia jų kortelę išdavusios šalies bankas“, - DELFI komentavo ji.

Pasak pašnekovės, bankiniai atsiskaitymai nėra ribojami, mokėjimai kreditinėmis ir kitomis kortelėmis veikia sklandžiai.

„Tez Tour“ atstovai Graikijoje su savimi turi terminalus, kuriais priima atsiskaitymus už ekskursijas ar kitas paslaugas. Taip pat kelionės vadovai teikia informaciją ir realią pagalbą iškilus bet kokiems nesklandumams. Kiekvieno poilsiautojo kelionės dokumentuose yra nurodytas visą parą budinčio klientų aptarnavimo telefono numeris. „Tez Tour“ darbuotojai Graikijoje yra informuoti apie situaciją ir pasirengę suteikti pagalbą“, - komentavo I. Aukštuolytė.

Vis dėlto vykstantiems į Graikiją artimiausiu metu, siekiant išvengti galimų eilių prie bankomatų, rekomenduojama su savimi turėti daugiau grynųjų pinigų.

„Taip pat atkreipiame klientų dėmesį, kad turėdami didesnį, nei įprastą grynųjų kiekį, būtų budrūs, naudotųsi viešbučių kambariuose esančiais seifais. Vykstant į poilsinę kelionę su kelionių organizatoriumi, neretu atveju galima apsieiti ir be grynųjų pinigų. Ypač jei pasirinktas kelionės paketas su sistema „viskas įskaičiuota“. Didesnių nepatogumų gali kilti tiems, kurie po Graikiją keliauja savarankiškai“, - sakė bendrovės atstovė.

„Tez Tour“ duomenimis, norinčiųjų ilsėtis Graikijos salose daugėja, nes šaliai susidūrus su ekonominiu sunkmečiu, lietuvių turistų perkamoji galia didėja.

DELFI primena, kad nepavykus deryboms ir tarptautiniams kreditoriams nesutikus atidėti antradienį suplanuotos įmokos, Graikijos Vyriausybė nusprendė liepos 5-ąją skelbti referendumą ir atsiklausti tautos, ar ji sutinka su griežtomis taupymo priemonėmis.

Iki antradienio Graikija Tarptautiniam valiutos fondui turi grąžinti 1,5 mlrd. eurų skolą.

Po šių žinių žmonės puolė grynintis pinigus iš bankomatų, prie jų nusidriekė eilės, kai kur degalinėse padidėjo kuro pardavimas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (42)