Pasak jos, tai reiškia, jog darbo rinka turės patirti turbulenciją ir prisitaikyti prie vykstančių pokyčių, o vyresnių žmonių įtraukimas į rinką, gali tapti ekonominės sėkmės rodikliu.

Apie tai Z. Čulkstena kalbėjo šią savaitę Vilniuje vykusioje konferencijoje „ES+U“ apie Europos Sąjungos (ES) investicijas Lietuvoje, Sanglaudos politikos ateitį ir ateities tendencijas.

Dirbtinio intelekto, amžėjimo ir talentų pritraukimo temas palietė ir futuristė, knygų autorė Amelia Kallman.

„Gyvename lūžiniu laikotarpiu, kuomet ypatingai svarbiu tampa mūsų santykis su sparčiai vystomomis technologijomis. Sprendimai, kuriuos priimame šiandien, nulems tiek mūsų, tiek verslo ir sprendimų priėmėjų veiksmus ateityje. Būsime priversti pritaikyti sistemas ir procesus prie vykstančių rinkos pokyčių“, – sakė ji.

Jai antrino kūrybininkas, „BM Boutique“ įkūrėjas Antonio Bechtle`as.

„Man dirbtinis intelektas reiškia žmogaus kūrybiškumo, įžvalgumo, kūrybiškumo atgimimą. Žmogus geba pasiūlyti vis naujas idėjas ir sprendimus, o dirbtinis intelektas tik atkartoja tai, kas jau buvo sukurta“, – sakė jis.

Tarptautinėje konferencijoje dalyvavo daugiau nei 30 pranešėjų, pristatyta 17 pranešimų, surengtos 4 panelinės diskusijos. Tarptautinės konferencijos pabaigoje taip pat apdovanoti projekto „Europos burės 2023“ laimėtojai. Tarp 130 dalyvių – didžiausią vertę žmogui, kraštui, valstybei kuriantys ES fondų lėšomis finansuojami projektai.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją