Nuo 2012 m., kai „EPAM“ akcijomis pradėta prekiauti Niujorko vertybinių popierių biržoje, bendrovė kas trejus metus dvigubina savo pajamas bei plečia teikiamų integruotų inžinerijos, konsultavimo ir įgyvendinimo paslaugų spektrą.

Prieš metus Lietuvoje įkurtas „EPAM“ padalinys tapo vienu iš penkiolikos įmonės IT kompetencijų ir inžinerijos centrų Europos Sąjungoje. Jam keliama užduotis – padėti esamiems ir būsimiems „EPAM“ klientams išnaudoti skaitmenines priemones ir tapti šiuolaikiškomis, debesijos pagrindu veikiančiomis organizacijomis. Didžioji dalis „EPAM“ Lietuvoje komandos – vietos IT profesionalai, tačiau čia dirba ir plačias karjeros galimybes turi talentai iš daugiau kaip dešimties skirtingų šalių. Šiuo metu įmonėje yra per 260 specialistų, augimas numatytas ir toliau.

Naujasis įmonės biuras įsikūrė verslo centre „Business Stadium North” Vilniuje. Jis įrengtas vadovaujantis naujausiomis įmonės veiklos organizavimo praktikomis, kai konkrečios darbo vietos yra rezervuojamos iš anksto. Toks modelis įmonei padeda šiuolaikiškai valdyti biurus visame pasaulyje ir užtikrina sveikatos saugumo reikalavimus. Darbuotojai naudojasi specialia platforma, kuri yra įtraukta į bendrą „EPAM“ skaitmeninę sistemą ir leidžia lengvai valdyti savo rezervacijas bei patikrinti likusias laisvas darbo vietas.

Asmeninį darbo modelį, kai derinamas darbas iš namų ir iš biuro, gali pasirinkti ir Lietuvos padalinio darbuotojai.

Ekonomikos ir inovacijų ministrė Aušrinė Armonaitė sako, kad tokių tarptautinių žaidėjų atėjimas į Lietuvą dar kartą patvirtina, kad dirbama tinkama linkme. „Mūsų šalis ne kartą įrodė, kad puikiai atitinka aukštus kriterijus, kuriuos kelia pasaulyje lyderiaujančios kompanijos. Užsienio investicijos, kuriomis, nepaisant pandemijos, sėkmingai rūpinasi „Investuok Lietuvoje“, ne tik padeda kurti gerai apmokamas darbo vietas, bet ir atkreipia dėmesį kitų didelę pridėtinę vertę kuriančių įmonių dėmesį“, – sako A. Armonaitė.

Įmonė Lietuvoje taip pat imsis švietimo ir bendruomenę jungiančių iniciatyvų, kurias vykdo ir kitose šalyse: bendradarbiaus su vietos universitetais, patys mokys įvairių IT specialybių, organizuos inžinerijos hakatoną ir kvies išnaudoti skaitmenines priemones, kad būtų išspręstos konkrečios vietos bendruomenės problemos.

„EPAM“ įsteigta 1993 m., šiuo metu turi klientų daugiau nei 35 šalyse nuo Šiaurės Amerikos, Europos iki Azijos ir Australijos. Įmonės biuruose visame pasaulyje dirba apie 48 tūkstančius darbuotojų. „EPAM“ būstinė yra JAV Pensilvanijos valstijoje. 2019 ir 2020 m. „EPAM“ yra patekusi į „Fortune 100“ sparčiausiai pasaulyje augančių įmonių sąrašą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją