Tokios aplinkybės paaiškėjo Vilniaus miesto apylinkės teismui išnagrinėjus Nikolei J. iškeltą baudžiamąją bylą dėl svetimo turto pasisavinimo – anksčiau neteistai paštininkei teismas skyrė vos 6 mėnesius viešųjų darbų, įpareigojant per paskirtą laiką neatlygintinai dirbti po 20 valandų per mėnesį visuomenės labui.

Šią bausmę teismui pasiūlė skirti valstybinį kaltinimą palaikęs prokuroras, manantis, kad pasiuntus Nikolę J. šluoti sostinės gatvių bus pasiekti bausmės tikslai. Tuo metu nuteistoji prašė bausmę švelninti – sumažinti viešųjų darbų atlikimo laiką ir terminą.

Bylos duomenimis, svetimą turtą Nikolė J. pasisavino praėjusių metų gegužės ir birželio mėnesiais savo darbe registruodama iš užsienio atsiųstas registruotas siuntas. Paaiškėjo, kad moteris slapta atplėšdavo siuntas – tiesiog ieškojo vertingų daiktų.

Nustatyta, kad ji iš vienos siuntos pasisavino kvepalus ,,Giorgio Armani Code“, o iš dviejų kitų – gintarines apyrankes bei gintarinę grandinėlę.

Žalą klientams turėjo atlyginti Lietuvos paštas, kuris yra materialiai atsakingas už siunčiamus siuntinius.

Nesąžiningos darbuotojos elgesys paaiškėjo, kai pašto vadovybė gavo klientų skundus. Vienas bendrovės darbuotojas pareigūnams sakė, kad tikrinant gautą informaciją, buvo nustatyta, jog visus šiuos siuntinius pašte buvo registravusi skirstytoja Nikolė J.

„Kai ją išsikvietėme pasikalbėti, moteris iš karto prisipažino, kad dingusius iš siuntinių daiktus pasisavino, o vietoje tų daiktų į siuntinius įdėdavo kanceliarinius reikmenis“, – policijoje sakė pašto darbuotojas.

Pasak jo, Nikolė J. taip pat prisipažino, kad taip pat buvo pasisavinusi pilkos spalvos suknelę, moterišką švarką, tačiau kam jie priklausė, taip ir liko nenustatyta.

Sučiupta pašto skirstytoja grąžino pavogtus gintaro dirbinius bei atlygino žalą už pavogtus kvepalus.

Apie 8 mėnesius pašte dirbusi Nikolė J. kaltės neneigė ir policijoje. Moteris sakė, kad dar prieš pavogdama kvepalus ir gintaro dirbinius, 2011 m. pabaigoje, prieš pat Kalėdas iš pašte siunčiamų siuntų pasiėmė suknelę ir švarkelį.

„Švarkelį išmečiau į konteinerį, nes jis buvo padėvėtas, o suknelę pardaviau draugei už 20 Lt – šių siuntų pakuotes taip pat išmečiau į konteinerį, – pareigūnams prisipažino moteris. – Po kelių mėnesių iš vienos registruotos siuntos paėmiau vyriškus kvepalus, kuriuos taip pat pardaviau savo draugei už 100 Lt... Į siuntos pakuotę, kad ją atitiktų svoris, įdėjau tamsios spalvos buteliuką, popieriaus segtuvą, popieriaus skiautes...“.

Nikolė J. sakė, kad popieriaus segtuvą įdėjo ir į kitą siuntinį, iš kurio pasisavino gintaro dirbinius. „Vieną siuntinį esu išsiuntusi tuščią“, – nė kiek neraudonuodama prisipažino buvusi siuntų skirstytoja.

Pareigūnai apklausė ir siuntinius į užsienį siuntusius asmenis. Vienas vyras teigė, kad kvepalus draugui siuntė į Braziliją, o maždaug po mėnesio siuntinio gavėjas jam parašė elektroninį laišką.

„Jis piktinosi, kad siuntinyje gavo popieriaus lapelius, segtuvą, kitas kanceliarines priemones“, – sakė Lietuvos pašto klientas.

Kita liudytoja teigė, kad darbo reikalais išsiuntė siuntinius į įvairias pasaulio šalis – JAV, Vokietiją.

„Maždaug po mėnesio mūsų bendrovę pasiekė klientų nusiskundimai, jog siuntinių turinys neatitiko jų užsakytų gaminių – siuntinyje, kuris buvo siųstas į Vokietiją, buvo įdėtas popieriaus segtuvas, o siųstas į Ameriką siuntinys buvo visiškai tuščias“, – sakė moteris.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (224)