Valstybinė energetikos reguliavimo taryba (VERT) antradienį spręs dėl 5,076 cento už kilovatvalandę rinkos kainos 2020-iesiems (šiemet ji yra 4,348 cento, o pernai – 3,613 cento už kWh).

„Didžiausią įtaką (...) kainos pokyčiui turėjo išlikusios aukštos apyvartinių taršos leidimų kainos, kurios nuo 2019 metų pradžios pakilo daugiau nei 20 proc. Taip pat 2019 metais tam tikrais laikotarpiais buvo apriboti linijų pralaidumai arba gamybos pajėgumai dėl gedimų, remontų, oro sąlygų“, – rašoma VERT posėdžio medžiagoje.

Taryba spalio pradžioje jau patvirtino 23,68 proc. didesnę „Litgrid“ perdavimo paslaugos viršutinę kainos ribą 2020 metams – 0,814 cento už kilovatvalandę (šiemet – 0,658 cento riba).

Elektros kainą galutiniam vartotojui sudaro elektros įsigijimo, perdavimo, skirstymo, visuomeninio tiekimo, sisteminių paslaugų bei viešuosius interesus atitinkančių paslaugų (VIAP) kainos.

Elektros tarifus buitiniams vartotojams komisija patvirtins iki lapkričio 30 dienos.

Populiariausias „standartinis“ vienos laiko zonos tarifas šiemet yra 13 centų už kWh (su PVM) – 15 proc. didesnis nei pernai, kai elektra kainavo 11,3 cento už kWh.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (18)