Policija praneša, kad vienoje Elektrėnų parduotuvių pardavėja dirbanti 33 metų elektrėniškė pardavė 14 skardinių alaus akivaizdžiai girtam asmeniui, kuriam vėliau nustatytas 1,30 prom. girtumas, t. y. ji nesilaikė LR Alkoholio kontrolės įstatymo draudimo alkoholį parduoti neblaiviems asmenims (18 str. 4 d. 2 p.). Dėl įstatymo reikalavimų nesilaikymo Elektrėnų policijos komisariatas kreipsis į Narkotikų, tabako alkoholio kontrolės departamentą dėl ekonominės sankcijos taikymo.

Nustatyta, pardavėja, parduodama alkoholį, nefiksavo asmens apsipirkimo kasos aparatu, pinigus pasidėjo po prekystaliu ir neišdavė kasos čekio. Dėl šių veiksmų pradėta administracinio teisės pažeidimo bylos teisena pagal Lietuvos Respublikos administracinių teisės pažeidimų kodekso 1636 str. ir 1637 str.

Pareigūnai, tikrindami parduotuvę, nesitikėjo susidurti su dar vienu grubiu pažeidimu. Juos pribloškė prekyboje esančių maisto produktų (duonos, mėsos, pieno, gėrimų) gausa, kurių galiojimo terminas pasibaigęs. Surinkta medžiaga dėl šių nustatytų pažeidimų bus perduota Elektrėnų valstybinei maisto ir veterinarijos tarnybai, spręsti klausimą dėl įmonės patraukimo atsakomybėn.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (19)