Beveik 146 mln. eurų bus tiesioginė dotacija statybos išlaidoms padengti, beveik 8 mln. eurų – priežiūros paslaugų ir valstybinių renginių stadione organizavimui, o dar 250 tūkst. eurų – nekilnojamojo turto nuomos ir žemės nuomos mokesčiams padengti.

Europos Komisija nustatė, kad valstybės pagalba yra būtina ir tinkama stiprinti sporto ir kultūros ekonominę veiklą, kuria prisidedama prie Vilniaus regiono ekonominio vystymosi, rašoma pranešime.

Be to, Komisija nustatė, kad pagalba bus proporcinga – apribojama iki būtino minimumo, ir turės ribotą poveikį konkurencijai ir prekybai tarp ES valstybių narių.

Daugiafunkciame komplekse numatyta įrengti stadioną, sporto infrastruktūrą, vaikų darželį, sporto muziejų, taip pat kultūros švietimo centrą ir biblioteką. Įmonių konsorciumo įsteigta projekto bendrovė kompleksą pastatys per trejus metus, vėliau 22 metus naudos stadioną ir sporto infrastruktūrą, taip pat teiks priežiūros paslaugas darželiui, sporto muziejui ir kultūros švietimo centrui bei bibliotekai.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)