Paramą galės gauti apgyvendinimo, maitinimo, turizmo ir kitos labiausiai nukentėjusios įmonės.

Vyriausybė kovo pabaigoje padidino antrą pagalbos paketą 50 mln. eurų iki 120 mln. eurų. Šios lėšos buvo skirtos iš pirmojo pagalbos paketo, kurio vertė siekė 180 mln. eurų, tačiau bent 30 proc. apyvartos netekusios įmonės vangiai prašė paramos.

Vyriausybės sprendimu paramos vienai įmonei lubos padidintos iki 350 tūkst. eurų, o lėšų galės gauti įmonės, kurių apyvarta krito daugiau negu 50 procentų.

Ekonomikos ir inovacijų ministerija teigė, kad taip bus išplėstas galimų paramos gavėjų skaičius ir padidinta maksimali išmokos suma įmonėms, kurių veikla buvo iš esmės paralyžiuota karantino metu.

Pasak EK, parama bus teikiama kaip tiesioginės dotacijos ir padengti pastoviąsias išlaidas. Dotacijos dydis priklausys nuo įmonių apyvartos nuosmukio, o jei padengiamos pastoviosios išlaidos – ji negalės viršyti 70 proc. visų išlaidų ir 40 tūkst. eurų vienai įmonei.

Šiuo metu apgyvendinimo ir maitinimo sektorius pagal jam skiriamą pagalbą yra antras po prekybos – jam skiriama beveik penktadalis visos paramos: kovo pabaigos duomenimis, 1864 įmonės yra gavusios 5,8 mln. eurų subsidijų. Turizmo sektoriuje 796 tūkst. eurų subsidijų gavo 254 įmonės, be to, jis turi specialią pagalbos priemonę – kelionių organizatorių prievolių įvykdymo užtikrinimo garantijos: 41 įmonei suteikta 2,89 mln. eurų garantijų.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)