Bendrovė „Berkshire Hathaway“, kurioje W. Buffetui vadovaujant Ch. Mungeris ne vieną dešimtį metų ėjo valdybos pirmininko pavaduotojo pareigas, pranešė, jog „Charlis Mungerio šeima informavo, kad jis šįryt ramiai užgeso vienoje iš Kalifornijos ligoninių“.

„Jei ne Charlio įkvėpimas, išmintis ir dalyvavimas, „Berkshire Hathaway“ nebūtų pasiekusi savo dabartinio statuso“, – pranešime sakė Warrenas Buffettas.

Ir W. Buffetas, ir Ch. Mungeris abu gimė ir augo Omahos mieste Nebraskos valstijoje. Jiedu susipažino 1959 m., kai jau buvo suaugę, o jų draugystė truko ilgiau nei 60 metų.

Ch. Mungeris dirbti W. Buffetto vadovaujamoje bendrovėje „Berkshire Hathaway“ pradėjo 1978 m., tapdamas jos valdybos pirmininko pavaduotoju.

Jis padėjo šią tuomet mažą tekstilės kompaniją paversti milžinišku konglomeratu, kurio vertė dabar viršija 780 mlrd. JAV dolerių.

Kitaip nei W. Buffetto turtai, Charlio Mungerio turtas yra kuklesnis ir yra vertinamas 2,6 mlrd. JAV dolerių, nors, būdamas gyvas, didžiąją dalį turto jis išdalino labdarai.

Ch. Mungeris savo posto bendrovėje „Berkshire Hathaway“ oficialiai taip ir nebuvo palikęs, o 2024 m. sausio 1 d. jam būtų suėję 100 metų.

Viename iš 2017 m. duotų interviu, W. Buffettas prisipažino, kad Ch. Mungeris padėjo jam kitaip pažvelgti į investavimą.

„Dėl jo įtakos mano požiūris smarkiai pasikeitė – ėmiau dairytis kokybiškų bendrovių, galimybės investuoti taip, kad investicija atsipirktų po penkerių arba 10 ar 20 metų, vietoje to, kad investuočiau į objektus, iš kurių tuoj nieko gali nelikti“, – pasakojo jis.

„Jis ryžtingas, ir aš ryžtingas. Per visą tą laiką nė karto nesiginčijome ir nesiginčysime“, – tęsė jis.

„Su Charliu viskas buvo smagiau“, – pridūrė jis.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją