„Mes, be abejonės, pasirengę įsikišti, iškilus nepaprastai situacijai. Turime palaukti ir pamatyti, kaip visa tai iš tiesų atsilieps ekonomikai“, – pareiškė E. Novotny.

Pažymima, kad bet koks JAV ūkio plėtros nusilpimas ar euro kurso sustiprėjimas JAV dolerio atžvilgiu neigiamai atsilieps dabartinei ECB politikai.

„Mano nuomone, JAV federalinis atsargų bankas ir Europos centrinis bankas yra pajėgūs atitinkamai sureaguoti į bet kokius galimus sukrėtimus po JAV prezidento rinkimų“, – sakė Slovėnijos centrinio banko vadovas.

„Moodys“ ir „Fitch“ įvertino D. Trumpo pergalės padarinius

Tarptautinė reitingų agentūra „Moody's“ teigia, kad Donaldo Trumpo pergalė JAV prezidento rinkimuose paskatins pokyčius keliose socialinėse-ekonominėse sferose, informuoja naujienų agentūra „Reuters“, remdamasi agentūros spaudos pranešimu.

Pavyzdžiui, D. Trumpas ne kartą yra užsiminęs apie planus peržiūrėti prekybinius santykius su Kinija, Meksika ir Kanada, įvesti naujas taisykles finansų sektoriaus reguliavimo sferoje, taip pat imigracijos bei sveikatos apsaugos politikoje.

Savo ruožtu, „Moody's“ konkurentė – reitingų agentūra „Fitch“ mano, kad D. Trumpo pergalė didina Meksikos ekonomikos ateities netikrumą. Rinkimų kampanijos metu D. Trumpas imigrantus iš Meksikos vadino nusikaltėliais, narkotikų kontrabandininkais ir prievartautojais bei žadėjo pasienyje su Meksika statyti sieną ir priversti šią šalį sumokėti už jos statybas.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)