Dėl tokio valdybos siūlymo bus sprendžiama gegužės 9 dieną vyksiančiame akcininkų susirinkime, per „Nasdaq“ Vilniaus biržą pranešė EWA.

Bendrovės akcininkai, įvertinus ankstesnių metų nepaskirstytąjį pelną, iš viso turės paskirstyti 1,482 mln. eurų. Iš jų 37,5 tūkst. eurų ketinama pervesti į privalomąjį rezervą, o likusius 1,444 mln. eurų – perkelti į kitus finansinius metus.

2017 metais vykusio viešo akcijų siūlymo metu EWA skelbė, kad nuo 2018 finansinių metų sieks dividendams skirti ne mažiau nei 25 proc. grynojo pelno. Teigta, kad dividendų mokėjimui yra būtinas bendrovės finansuotojų (įskaitant „Swedbank“ ir „Practica Venture Capital“) sutikimas, o EWA einamaisiais ar ateinančiais finansiniais metais turėtų neplanuoja esminių investicijų, o rinkoje nebūtų recesijos požymių.

Pasak EWA valdybos pirmininko ir didžiausio akcininko Dano Šidlausko, bendrovė neatsisako planų uždirbtu pelnu dalintis su akcininkais, bet šiuo metu aplinkybės nėra palankios dividendų mokėjimui.

„Planai dėl dividendų mokėjimo visiškai nepasikeitė, tačiau šiuo metu kapitalas yra reikalingas efektyviai veiklai ir jį mažinti išmokant dividendus tikrai nėra pats geriausias laikas. Nesame patenkinti praėjusiais metais pasiektais rezultatais, todėl gal geriau mes tą pelno dalį atidėsime ir išmokėsime geresniais metais“, – BNS sakė D. Šidlauskas.

„Pastarieji dveji metai visai žemės ūkio rinkai buvo sudėtingi, tačiau tikimės, kad šie metai bus kur kas geresni. Tada ir atsigriebsime“, – pridūrė jis.

Pernai EWA išmokėjo 250 tūkst. eurų dividendų, arba po 0,4 euro akcijai.

EWA pernai uždirbtas grynasis pelnas yra 7,2 proc. didesnis nei 2017 metais, kai jis buvo 867,1 tūkst. eurų. Bendrovės pardavimo pajamos pernai siekė 27,052 mln. eurų – 3,8 proc. daugiau nei 2017-aisiais (26,05 mln. eurų).

Bendrovės pelnas prieš palūkanas, mokesčius, nusidėvėjimą bei amortizaciją (EBITDA) pernai padidėjo 25,6 proc. iki 2,358 mln. eurų.

Praėjusių metų pabaigoje D. Šidlauskas valdė 39,9 proc., įmonės generalinis direktorius Gediminas Kvietkauskas – 39,68 proc., „Multi Asset Selection Fund“ – 8 proc., smulkieji akcininkai – 12,42 proc. EWA įstatinio kapitalo.

EWA akcijos kotiruojamos Baltijos šalių biržų alternatyviojoje rinkoje „First North“.