Ši žinia kaip reikiant pradžiugino lašišų augintojus iš Čilės. Būtent iš šios šalies Rusija nusprendė įsivežti mažiausiai 110 tūkst. tonų lašišos – tiek žuvies Rusija per metus įsigydavo iš Norvegijos.

Šoktelėjo kainos, augintojai ėmė trinti rankas. Tačiau geri laikai ilgai netruko. Nuo spalio 29 dienos rublis dolerio atžvilgiu smuko 29 proc., tad Rusijoje sumenko paklausa, tvirtina vienas iš „Nippon Suisan Kaisha Ltd“ vadovų Akiyo Matono.

Pasak naujienų agentūros „Bloomberg“, A. Matono bendrovė – viena iš didžiausių žuvies tiekėjų Japonijoje, šalyje, kur per metus suvalgoma daugiausia lašišos visame pasaulyje.

Kalbėdamas apie savo verslą ir V. Putino veiksmų atgarsius, bendrovės vadovas teigia, kad pasaulyje jau trūksta ne tik lašišos, bet ir kitų jūros gėrybių, pavyzdžiui, krevečių.

Tokia situacija labai palanki Japonijos bendrovėms – pavyzdžiui, „Itochu Corp“, „Marubeni Corp“ ir „Mitsubishi Corp“.

Žuvų auginimas Čilėje – verslas tik stiprių nervų žmonėms. Po 2007 metais Čilę sudrebinusio žemės drebėjimo sunaikinta didžioji šalies žuvies ūkių. 2011 metais šalyje siautėjo ne tik žemės drebėjimas, bet ir cunamis.

Lašišų augintojams kaip reikiant pakenkė ir įvairios virusų epidemijos.

Džiugina tai, kad paklausa auga. Vis daugiau besivystančiose šalyje gyvenančių žmonių renkasi sveiką ir brangesnę mitybą, teigia A. Matono.

Vienas kilogramas lašišos šiais metais kainuoja vidutiniškai 9 dolerius (apie 25 Lt), o 2013 metais kaina siekė apie 7,5 dolerio (19,49 Lt).

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (153)