Greitojo maisto restoranų tinklo atgimimas buvo pristabdytas dėl sumažėjusio pardavimo JAV per tris pastaruosius mėnesius, praneša CNN.

Antradienį „McDonald‘s“ atstovai pranešė apie neblėstančią amerikiečių aistrą suvožtiniams su šonine ir kiaušiniu „McMuffin“, taip pat kitiems visą dieną siūlomame pusryčių meniu išvardytiems patiekalams. Šis meniu buvo pristatytas spalio mėnesį ir sulaukė didžiulio populiarumo. Šį rudenį dienos patiekalų meniu „McDonald‘s“ ketina papildyti ir kitais suvožtiniais, taip pat sausainiais bei suvožtiniais su kumpiu, sūriu ir kiaušiniu „McGriddles“.

Tačiau kitų meniu siūlomų patiekalų perkama nepakankamai.

„McDonald‘s“ pardavimas vietinėje rinkoje teišaugo 1,8 proc., o tai yra beveik perpus mažiau nei tikėjosi Volstryto analitikai. Palyginti su 5,4 proc. augimu per pirmąjį šių metų ketvirtį, šiuo metu konstatuojamas pardavimo sulėtėjimas.

Volstryte juntamas vangesnis susidomėjimas „McDonald‘s“ akcijomis, kurios seniau buvo tiesiog graibstomos. Antradienį akcijų kainos nukrito 3 proc., taigi, tolstama nuo pastaraisiais metais užfiksuotų 30 proc. pakilusio kurso aukštumų.

„Ar nepasiteisino „McDonald‘s“ našumo didinimo planas, ar patiriamas tik trumpalaikis nuosmukis? – svarsto tyrimų įmonės „Conlumino“ generalinis direktorius Neilas Saundersas išplatintame pranešime. – Tiesa ta, kad našumas krito dėl abiejų priežasčių.“

Žmonės rečiau maitinasi kavinėse

„McDonald‘s“ – ne vienintelė šiokį tokį nuosmukį pastaruoju metu patirianti JAV įmonė. Nerimą kelia tai, kad žmonės rečiau maitinasi viešojo maitinimo įstaigose. Tokį elgesį gali lemti ir ekonominės, ir kitos priežastys.

Praeitą savaitę kavinių tinklas „Starbucks“ pranešė apie sumažėjusį pardavimą, dėl kurio generalinis direktorius Howardas Schultzas kaltino „šalyje juntamą vartotojų nepasitikėjimą lemiantį socialinį ir politinį nestabilumą“, kuris didina visuomenę apimantį neužtikrintumo jausmą.

Anksčiau šį mėnesį restoranų tinklo „Yum! Brands“, kuriam priklauso KFC, atstovai taip pat įspėjo apie JAV vartotojus apėmusi nerimą dėl ateities, nes pardavimas mažėja jau trečią ketvirtį iš eilės.
Visgi „McDonald‘s“ iki šiol pavykdavo puikiai išlaviruoti rinkoje: įmonės pardavimas JAV augo net keturis ketvirčius iš eilės.

Tai „akivaizdus įrodymas, kad vartotojai reaguoja į mūsų veiksmus“, – sako „McDonald‘s“ generalinis direktorius Steve‘as Easterbrookas savo pranešime.

S. Easterbrookas generaliniu direktoriumi tapo 2015-ųjų sausį. Jis atgaivino kiek pabodusį „McDonald‘s“ prekės ženklą: pristatė visą dieną siūlomą pusryčių meniu, papildytą kiek patobulintais suvožtiniais ir sveikais produktais, pavyzdžiui, salotomis. Neseniai „McDonald's“ pasiūlė net patiekalų su šviežia jautiena – tai tikra revoliucija šaldytus maltinius naudojančiame restoranų tinkle.

Liepą JAV vartotojų pasitikėjimo indekso pokyčių neužfiksuota

JAV vartotojų pasitikėjimo indeksas liepą nepakito. „Market Watch“ nurodo, kad tai reiškia, jog amerikiečiai yra „atsargiai optimistiški“ dėl šalies ūkio plėtros perspektyvų.

Indeksas šiuo metu siekia 97,3 taško. Tai rodo jį sudarančios organizacijos „Conference Trust“ pateikti duomenys. Remiantis ekonomistų prognozėmis, vartotojų pasitikėjimas turėjo smukti iki 95,5 taško.

„Vartotojai kiek pozityviau vertino dabartines verslo ir darbo rinkos sąlygas. Todėl galima daryti prielaidą, kad ekonomika augs vidutiniais tempais“, – teigė „Conference Trust“ ekonomikos indikatorių direktorius Lynnas Franco.

Ekonomistas taip pat pridūrė, kad kiek smuko lūkesčiai dėl darbo rinkos ir fizinių asmenų pajamų. Tai rodo, kad vartotojai ekonomikos augimo perspektyvas vertina optimistiškai, tačiau atsargiai.

Dabartinės padėties vertinimo indeksas taip pat pakilo – nuo 116,6 iki 118,3 taško. Lūkesčių dėl ateities indeksas, priešingai, smuko nuo 84,6 iki 83,3 taško.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (140)