Praėjusių metų pabaigoje pasitvirtino kurį laiką sklandę gandai, kad tris dešimtmečius nepriklausomoje Lietuvoje veikusi „Širdelė“ skaičiuoja paskutines dienas.

Iki šių metų pradžios kavinė priklausė Druskininkuose veikusiam valstybės ir savivaldybės tarnautojų mokymo centrui „Dainava“, tačiau įstaigai nuo šių metų reorganizavimo būdu prisijungus prie Lietuvos sveikatos mokslų universiteto Kauno klinikų, „Širdelės“ istorija nutrūko.

Širdelė

Ne tik vietiniai, bet ir kitų miestų gyventojai uždarymui bandė priešintis – sukurta peticija, kurioje nauji savininkai raginti iš naujo pervarstyti kavinės likimą.

Šią kavinę žinojo ne tik vietiniai, bet ir kitų miestų gyventojai, čia rengtas festivalis „Poetinis Druskininkų ruduo“. Ji turėjo 6 darbuotojus.

Susijungs dvi vietos

Vis dėlto gegužės pabaigoje žadama versti naują „Širdelės“ puslapį, sujungus dvi, anot R. Petrušienės, legendines vietas.

„Noriu toliau tęsti šią veiklą, man patiko šitas darbas, žmonės. Noriu toliau tobulėti ir bandyti save kitaip. Domėjausi procesu, kad išsinuomočiau „Širdelę“, bet nieko nepavyko. Atradau legendinę kavinę „Alka“, kuri irgi yra Druskininkų mieste, širdis linksta link jos“, – Delfi pasakojo R. Petrušienė, kuri „Širdelėje“ dirbo 27 metus.

Pašnekovė teigė išsinuomojusi „Alkos“ patalpas, kavinė toliau veiks pavadinimu „Raselės širdelė“.

Druskininkai

Kaip pasakojo ji, „Alka“ anksčiau veikė su pertrūkiais, veiklos nevykdė žiemą, o R. Petrušienė sakė norinti, kad kavinė klientus priimtų kiaurus metus. Tikėtina, kad naujoji įstaiga duris atvers antroje gegužės pusėje. Kol kas tvarkomi dokumentai, laukiama visų reikalingų leidimų.

„Ten yra panašumo į „Širdelę“, bet autentikos dar daugiau, nes viskas iš medžio, mediniai suolai, mediniai stalai. Druskininkuose daugiau tokios nėra. Aišku, vieta kita, bet Druskininkuose nėra didelių atstumų, kad negalėtum atvažiuoti ar ateiti“, – tikino ji.

Planuojama, kad kavinės siūlys lietuviškos virtuvės patiekalų. Joje veiklą tęs ir R. Petrušienės buvęs kolega iš „Širdelės“, tačiau plačiau darbuotojų klausimo ji nekomentavo, nes ne viskas dar yra aišku.

„Dar yra klaustukų dėl darbuotojų ir maisto, bet viskas bus gerai. Visų labai lauksime – tiek druskininkiečių, tiek svečių iš kitų miestų ir užsieniečių“, – teigė ji.