Pirmasis šią žinią antradienį pranešė portalas 15min.

Įstaiga bus pavadinta „Sostinės medicinos centru" ir įsikurs Savanorių pr. 176B, Vilniuje.

„Pastatą esame nusipirkę seniai, gal 2009 metais, bet reikėjo leidimo rekonstruoti, pakeisti paskirtį. Tikiuosi, kad atsidarysime šiais metais“, – Delfi teigė D. Dundulis.

Vidutiniu laikotarpiu planuojama įdarbinti 300 žmonių, tačiau jis neatmetė, kad ateityje jų gali būti ir toliau.

Čia bus teikiamos pirminio ir antrinio lygio medicinos paslaugos. Odontologinės paslaugos teikiamos nebus.

„Pasakysiu taip, kad trečio lygio paslaugos jau yra sudėtingos operacijos, transplantacijos, tai šito pagal leidimus negalėsime daryti. O šiuo metu yra numatytos netgi šešios operacinės, tai didžiausias skaičius tarp privačių įstaigų“, – kalbėjo verslininkas.

Pašnekovas neatskleidė, kiek investuos į pastato remontą, tačiau medicinos įrangai įsigyti prireiks per 20 mln. eurų be pridėtinės vertės mokesčio.

Jis atskleidė, kad sprendimą nerti į naują veiklą nulėmė tai, kad medicinos paslaugos, D. Dundulio teigimu, nėra pakankamai prieinamos.

„Matai ir aplinką, ir žmonių problemas su sveikata. Tikrai mane kaip darbdavį domina, kad darbuotojams būtų galima pagelbėti. Tai nėra daroma tik „Norfos“ darbuotojams, tai visos Lietuvos žmonėms, bet faktas, kad mūsų sistemos darbuotojai prieinamumą turės“, – patikino jis.

Kol kas neaišku, ar vėliau galėtų būti atidaryta ir daugiau tokių įstaigų.

„Žiūrėsime, kaip seksis, nereikia užbėgti per daug į priekį. Šiame etape nėra tikslo daryti verslo. Pagrindinis dalykas, kad ir mūsų, ir Lietuvos žmonės gautų didesnį prieinamumą prie medicinos paslaugų“, – akcentavo D. Dundulis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)