"Komitetas apsisprendė dėl dujų kainų reguliavimo visiems vartotojams. Kainos dabar bus reguliuojamos visiems", - sakė Seimo Ekonomikos komiteto pirmininkė Birutė Vėsaitė.

Anot jos, tai viena svarbiausių Gamtinių dujų įstatymo pataisų, dėl kurių vakar apsisprendė Seimo Ekonomikos komitetas. Tiesa, ji įsigalios tik tuo atveju, jei už ją balsuos Seimas, turintis galutinai apsispręsti dėl šio įstatymo.

Beje, Vyriausybė siūlė nepritarti pataisai, pagal kurią dujų sektoriuje nustatomos ne tik viršutinės perdavimo, skystinimo, laikymo, skirstymo, bet ir tiekimo kainos.

"Dujų tiekimas - tai pardavimas. Mes visi žinome, kokia yra iš "Gazprom" nupirktų dujų kaina pasienyje ir už kokią jas parduoda Lietuvoje. Kainų skirtumas yra pardavėjų marža. Tos maržos turės būti reguliuojamos", - sakė Valstybinės kainų ir energetikos kontrolės komisijos pirmininkas Vidmantas Jankauskas.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją