„Jūra Druskininkuose bus! Giedras ir saulėtas dangus, +30, smėlio kopos ir palmės, 2 metrų aukščio bangomis skriejantys banglentininkai, baro terasoje laiką linksmai leidžianti kompanija, ant gultų ramiai knygas skaitantys poilsiautojai – šis vaizdelis ne iš kelionės.

Tai – būsima druskininkiečių ir kurorto svečių kasdienybė, jūra po stogu su surfingo (banglenčių) bangų baseinu, kurio projektą vakar aptariau su užsienio kompanijos „White Water West“ ekspertais: iš Kanados atskridusiu vadovu Anthony Marinakis, iš Vokietijos atvykusiu verslo vadybininku Sirko Adler ir atstove Lenkijoje ir Baltijos Šalyse Ana Vojdala“, – teigė jis.

Kaip tikino, toks projektas numatytas šalia žiemos komplekso „Snow Arena“. Būtų įkurtas unikalus vandens ir pramogų centras, kuriame būtų baseinai, poilsio oazės, padėlio aikštelės, akrobatinis slidinėjimas, alpinizmo sienos, paplūdimys, jūra, kitos pramogos ir vienintelis Europoje ištisus metus veikiantis bangų baseinas po stogu.

„Tie, kurie svajoja išmokti plaukti banglente, galės tai padaryti Druskininkuose, tie, kurie jau moka – galės tobulinti įgūdžius 2 metrų aukščio bangose, o tie, kurie ieško ramaus poilsio galės nuo gultų ar baro terasos grožėtis nuostabia pakrante.

Su projektuotojais diskutavome dėl techninių klausimų, energetinių sąnaudų, net Lietuvos klimato ypatumų – projektuojant tokį išskirtinį pramogų kompleksą labai svarbu net mažiausios detalės“, – sakė meras.

Ričardas Malinauskas

Redakcijai susisiekus su R. Malinausku, šis tikino, kad kol kas projektas tik dėliojamas, todėl konkreti data, kada jis galėtų būti baigtas, dar neaiški.

„Data neaiški. Šiai dienai vykdome projektavimą. <...>

Per metus norėtume padaryti projektą, nes reikės daryti išmiškinimą, o po metų pradėti statybas“, – sakė Druskininkų meras ir užsiminė, kad statybos galėtų trukti dar porą metų.

Kokia galėtų būtų projekto sąmata, meras taip pat nepaaiškino.

„Viskas derinama. Nors yra jau nebe pirminiai svaičiojimai, bet pirminiai projektavimai, dar neaiškūs nei medžiagų kiekiai, nei baseino matmenys. Baseinas negali būti toks, kaip šauna į galvą, jis turi būti būti tam tikrų formų, gilumo ir dugno, kad gerai lūžtų bangos“, – sakė jis.

Kaip teigė R. Malinauskas, statybas planuojama vykdyti iš savivaldybei priklausančio „Druskininkų sveikatinimo ir poilsio centro AQUA“ lėšų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (18)