Šiemet pelningai dirbo 83-os iš šalyje veikiančių 97 draudimo brokerių įmonių, o pagrindinė pelno augimo priežastis yra dėl koronaviruso pandemijos šalies įvykę pokyčiai ir dėl karantino brokerių įmonių sumažintos reprezentacinės, transporto, komandiruočių ir kitos sąnaudos, teigiama Lietuvos banko parengtoje 2020 metų trijų ketvirčių draudimo rinkos apžvalgoje.

Draudimo brokerių įmonių pardavimo pajamos šiemet padidėjo 2,1 proc. iki 43,22 mln. eurų (pernai sausį–rugsėjį – 42,328 mln. eurų), įmonės tarpininkavo sudarant 1,637 mln. draudimo sutarčių (pernai per tris ketvirčius – 1,677 mln. sutarčių), tai sudarė beveik 30 proc. draudimo rinkoje sudarytų sutarčių.

Draudimo brokerių įmonės tradiciškai aktyviausiai veikė ne gyvybės draudimo rinkoje. Tarpininkaujant draudimo brokerių įmonėms, sudarytų draudimo sutarčių portfelio struktūra nepakito, didžiausia jo dalis teko transporto priemonių valdytojų civilinės atsakomybės draudimui – 69,5 procento. Antras pagal populiarumą buvo pagalbos draudimas, trečias – sveikatos draudimas ir kasko draudimas

Per šių metų tris ketvirčius draudimo brokerių įmonių turtas ir nuosavas kapitalas padidėjo atitinkamai 2,5 ir 12,8 procento. Rugsėjo pabaigoje „GrECo Lietuva“ ir „Drausimka“ nevykdė minimalaus nuosavo kapitalo reikalavimo, šios įmonės planuoja nebetęsti draudimo tarpininkavimo veiklos.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)