Lietuvos maisto ir veterinarijos tarnyba, siekdama apsisaugoti nuo snukio ir nagų ligos plitimo, nutarė nuo trečiadienio uždrausti augalinės produkcijos įvežimą iš Olandijos, Didžiosios Britanijos, Prancūzijos ir Airijos.

Draudimas įvežti augalinės kilmės produktus kol kas galios dvi savaites. Bus draudžiama įvežti vaisius, uogas, daržoves, gėles, kitus produktus.

"Baltijos gėlių" direktorius Richardas Schrijeris (Ričardas Šrijeris) BNS teigė, kad dėl tokio draudimo bendrovė per savaitę patirs maždaug 200-300 tūkst. litų nuostolių.

Per savaitę ši bendrovė į Lietuvą iš Olandijos importuoja apie 50 tūkst. vienetų skintų ir vazoninių gėlių. Gėles iš "Baltijos gėlių" perka apie 250 Lietuvos prekybos įmonių, prekiaujančių šia produkcija.

"Mums nelabai aišku, kodėl draudžiama įvežti ir gėles, kurios yra agrariniai, o ne veterinariniai produktai", - sakė R.Schrijeris.

Jo teigimu, bendrovė pasiryžusi jau kitą pirmadienį kartu su Olandijos žemės ūkio atašė ir Lietuvos maisto ir veterinarijos tarnybos vadovais aiškintis šio draudimo motyvus.

Snukio ir nagų liga - užkrečiama virusinė liga, plintanti dėl tiesioginio arba netiesioginio kontakto su gyvuliais. Ja gali sirgti galvijai, avys, ožkos, kiaulės, o platinti - šunys ir katės.

Šiuo metu liga labiausiai paplitusi Didžiojoje Britanijoje, kovo viduryje pirmieji jos židiniai buvo nustatyti Prancūzijoje, o per pastarąsias dvi dienas - Olandijoje ir Airijoje.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją