„Aš prašyčiau pirmininkaujančių (į darbotvarkę – aut. past.) įrašyti minimalios algos klausimą. Matysime, kiek ir kokie bus socialinių partnerių matymai, Vyriausybė kol kas savo pasiūlymų nėra keitusi“, - sakė ministras.

Šiuo metu minimali mėnesinė alga (MMA), neatskaičius mokesčių, Lietuvoje siekia 800 litų. Profesinių sąjungų atstovai reikalauja ją padidinti bent iki 900 litų. Premjeras Andrius Kubilius yra sakęs, kad 2012 metų viduryje MMA būtų galima padidinti iki 850 litų.

„Jeigu iki liepos mėnesio Trišalėje taryboje būsime nieko nesutarę, aš sunkiai įsivaizduoju, kaip Vyriausybė galės kokius nors pakeitimus daryti“, - priminė ministras.

Minimalios algos klausimas yra svarstomas atsižvelgiant į Trišalės tarybos sprendimus, tarybą sudaro profsąjungų, darbdavių ir Vyriausybės atstovai.

Skelbta, kad 2012 m. pradžioje minimali alga Lietuvoje buvo viena iš mažiausių Europoje – 232 eurai (800 Lt), rodo atnaujinti Europos Sąjungos statistikos agentūros „Eurostat“ duomenys. Mažiau uždirba tik rumunai – 162 eurus (662 litus) ir bulgarai – 138 eurus (479 litus).

Latvijoje minimalus atlygis siekė 286 eurai (988 Lt). Estijoje metų pradžioje minimalus atlyginimas buvo 290 eurų (1008 litai), t. y. penktas mažiausias minimalus atlyginimas ES.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją