Vilniaus miesto apylinkės teismas paskelbė, kad buvęs bendrovės vadovas privalės į valstybės biudžetą sumokėti 15 MGL (1 950 litų) dydžio baudą, be to, jam nurodyta atlyginti buvusiam darbdaviui padarytą žalą – 13 233 Lt.

Baudžiamąją bylą išnagrinėjęs teisėjas Arūnas Budrys apkaltinamajame nuosprendyje, kurį nuteistasis dar galės skųsti, pažymėjo, kad A. Caplevas ne tik pasisavino kelionių organizatoriui klientų sumokėtus pinigus, bet ir atleistas iš darbo negrąžino mobiliojo ryšio telefono, kuriuo toliau naudojosi.

Bylos duomenimis nustatyta, kad kelionių agentūroje iš pradžių vadybininku, o vėliau ir direktoriumi dirbęs A. Caplevas bendrovės vardu pardavinėjo skrydžių lėktuvais bilietus.

Nustatyta, kad jis pardavė bilietus į Antaliją, Frankfurtą, Londoną ir Budapeštą, tačiau iš klientų gautų pinigų neįnešė į bendrovės sąskaitą, nors ir išrašydavo PVM sąskaitas-faktūras.

Pinigų į bendrovės sąskaitą A. Caplevas neįnešė dar tuomet, kai kelionių agentūroje dirbo tik vadybininku – tai jam nesutrukdė nuo 2011-ųjų sausio tapti žinomos kelionių agentūros direktoriumi.

Pinigai buvo pasisavinami nuo 2010-ųjų gegužės iki 2012-ųjų rugpjūčio. Tuomet paaiškėjo, kad vienam klientui jis nurodė pervesti 13 940 Lt už kelionę ne į „Aviaturas ir partneriai“, kuri valdo „Sofa travel“, o į bendrovės „Solex group“, kurios vieninteliu akcininku jis buvo, sąskaitą. Šiuos pinigus po mėnesio A. Caplevas vis dėlto grąžino.

Buvęs „Sofa travel“ vadovas teisme pripažino jam pateiktus kaltinimus ir teisinosi, kad neįnešė pinigų į sąskaitą tik todėl, jog turėjo finansinių sunkumų.

„Klientams visos paslaugos buvo suteiktos“, – buvęs direktorius sakė, kad kelionių organizatoriui žalą atlygins artimiausiu metu.

Teisme buvo apklaustas ir bendrovės „Novaturas“ direktorius Linas Aldonis, pripažinęs, kad asmeniškai A. Caplevui buvo patikėjęs „Sofa travel“ vadovo kėdę.

„Kai paaiškėjo, kad į įmonės sąskaitą buvo neįnešami pinigai už keliones, nors klientai į jas išvykdavo, A. Caplevas prarado pasitikėjimą – jis jau nebegalėjo vadovauti, nes esame socialiai atsakinga įmonė“, – sakė kelionių milžino direktorius.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (13)