30 mln. eurų – ne baigtinė suma

Nors iš pradžių skelbta, kad buvęs „BaltCap“ partneris Šarūnas Stepukonis galimai pasisavino maždaug 16,6 mln. eurų fondo lėšų, aiškėja, kad reali iššvaistytų lėšų suma gali viršyti 30 mln. eurų. Pinigus galimai kazino pralošęs Š. Stepukonis šiuo metu yra dingęs, paskelbta tarptautinė jo paieška.

Investicijų bendrovės „BaltCap“ vadovaujantis partneris Simonas Gustainis teigė, kad buvęs vieno jo fondų „BaltCap Infrastructure Fund“ partneris Š. Stepukonis, įtariamas pralošęs milijonus eurų fondo įmonių lėšų, tai darė klastodamas dokumentus ir meluodamas. „BaltCap“ sutartį su Š. Stepukoniu nutraukė pernai lapkritį ir iškart kreipėsi į teisėsaugą po to, kai nustatė veiklos pažeidimų tvarkant jo vadovaujamo fondo finansus. Tyrimą dėl Š. Stepukonio veiklos kontroliuoja Europos Prokuratūra, jį atlikti pavesta Finansinių nusikaltimų tyrimų tarnybai (FNTT).

Ar tikrai įmanoma nepastebimai pavogti 30 mln. eurų?

„Sakyčiau, kad šiuo atveju nesvarbu, ar 10, 20, 30, 40 mln. eurų, bet kokiu atveju tai yra protu sunkiai suvokiamos sumos. Sakyčiau, kad iš kontroliuojamos organizacijos, ypač prižiūrimos Estijos centrinio banko ar kokio kito centrinio banko, turint savo vidaus taisykles, vidaus auditą, išorės auditą, turint investicijas iš tokių institucijų kaip Europos rekonstrukcijos ir plėtros bankas, Europos investicijos bankas, ir su visų jų kontrole, kaip jie investuoja ir laukia grąžos iš tokių fondų, tai su tokia aibe priežiūros jau ir vienas praslydęs euras kelia klausimų, kaip tai galėtų įvykti. Tokioje struktūroje ypač su finansais dirba daugybė žmonių, ir man klausimą kelia ne suma, bet pats faktas, kaip jis galėjo įvykti“, – atsistebėti negalėjo Investuotojų asociacijos valdybos narys Mantas Janavičius.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (21)