Karališkosios monetų kalyklos tinklalapyje praėjusią savaitę atlikta 25 proc. daugiau operacijų su auksu. Be to, aukso monetų ir luitų pardavimai šoktelėjo 50 proc. Manoma, kad aukso paklausa auga dėl sumažintų palūkanų normų kritus grynųjų pinigų ir vertybinių popierių vertei.

„Nors vertybinių popierių biržose situacija pastaruoju metu pagerėjo, metų pradžioje būta sunkumų, be to, prieš referendumą dėl narystės Europos Sąjungoje fiksuota didelių svyravimų,– teigė investicijų bendrovės „Hargreaves Lansdown“ vyresnysis analitikas Laithas Khalafas. – Dėl to kyla aukso patrauklumas“.

Tačiau D. Khalafas perspėja, kad aukso kainos nebūtinai augs ir ateityje.

„Būtina prisiminti, kad investicijos į auksą ne visada atsiperka. Į auksą investuojama siekiant apsidrausti, todėl tokios investicijos neturėtų viršyti 5-10 proc.“.

Analitikas taip pat pažymėjo, kad 2011 m. aukso uncijos kaina siekė 1,8 tūkst. JAV dolerių, o šiuo metu tesudaro 1,3 tūkst. JAV dolerių.

Šios savaitės pradžioje Pasaulio aukso taryba pranešė, kad tauriojo metalo paklausa pirmojoje šių metų pusėje stipriai išaugo. Vis dėlto šalyse, superkančiose daugiausia aukso – Kinijoje ir Indijoje, – paklausa sumažėjo.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (11)