Pasak britų spaudos, Derbyshire, Shirebrook‘e, esančiame „Sports Direct“ sandėlyje darbuotojai buvo nuolat apieškomi ir slaptai stebimi, o už apieškos metu sugaištą laiką kompanijos darbuotojams nebūdavo mokamas atlyginimas. Taip pat nemažai darbuotojų gaudavo mažesnį nei minimalų atlyginimą.

Parlamento ataskaitoje prastomis darbo sąlygomis kaltinamas „Sports Direct“ įkūrėjas Mike‘as Ashley, kurio valdomos kompanijos parduotuvėse ir sandėliuose su darbuotojais elgiamasi kaip su daiktais, o ne žmonėmis.

Pasak ataskaitos autorių, sunkiai tikėtina, jog M. Ashley‘s, kuris Shirebrook‘e, esančiame „Sports Direct“ sandėlyje lankydavosi bent kartą per savaitę, nieko nežinojo apie darbuotojų išnaudojimą.

Praėjusiais metais Jungtinės Karalystės (JK) nacionalinis transliuotojas BBC atliko tyrimą, kurio metu išsiaiškino, jog „Sports Direct“ darbuotojams galioja vadinamoji „šešių įspėjimų“ sistema (angl. six strikes policy), kur kompanijos darbuotojams surinkus šešis, net ir už mažiausias pražangas skirtus, įspėjimus, jie yra automatiškai atleidžiami iš darbo.

Buvusių „Sports Direct“ darbuotojų teigimu, nemažai darbuotojų bijodavo neateiti dėl ligos į darbą ar imti nedarbingumo lapelius (biuletenius), nes galėjo prarasti darbą.

„Sports Direct“ darbuotojams atstovaujančių profesinių sąjungų atstovų teigimu, viena darbuotoja pagimdė tualete, nes bijojo, jog gali prarasti darbą, jei išeis motinystės atostogų.

Per pastaruosius dvejus metus greitoji medicinos pagalba į pagrindinę „Sports Directs“ bazę buvo iškviesta net 76 kartus.

Kai kurių „Sports Direct“ darbuotojų teigimu, jiems buvo žadamos nuolatinio darbo sutartys mainais į seksualines paslaugas.

Priminsime, kad šių metų birželio 7 d. M. Ashley pripažino, jog jo valdomoje kompanijoje yra tam tikrų veiklos trūkumų po to, kai buvo apklaustas šalies Parlamento Verslo, inovacijų ir įgūdžių komitete.

Šių metų liepos 12 d. Parlamento nariams rašytame laiške M. Ashley teigė, jog atsižvelgiant į Parlamento nustatytus trūkumus, darbo vietose pradėti įgyvendinti pokyčiai, apie kuriuos bus pranešta raštu per artimiausias 90 dienų.