Didžiausia įmonių apyvartos dalis praėjusiais metais buvo Vilniaus apskrityje, tačiau didžiausias maitinimo įstaigų užimtumas stebimas ne sostinėje, praneša Statistikos departamentas.

Maitinimo ir gėrimų teikimo veiklos įmonėms praėjusiais metais priklausė 3,7 tūkst. restoranų, barų, kavinių, valgyklų ir kitų maitinimo vienetų, kuriuose buvo 243,7 tūkst. vietų. Daugiausia maitinimo vietų buvo Vilniuje - 88,2 tūkst., 1 tūkst. sostinės gyventojų teko 162 vietos, tačiau daugiausia maitinimo vietų 1 tūkst. gyventojų teko Neringos ir Palangos savivaldybėse - atitinkamai 672 ir 457 vietos.

Anot Statistikos departamento, praėjusiais metais, palyginti su 2015 m., mažmeninės prekybos, prekybos variklinėmis transporto priemonėmis bei maitinimo ir gėrimų teikimo veiklos įmonių apyvarta šalies lygiu augo visose apskrityse, išskyrus Utenos.

Mažmeninės prekybos, išskyrus variklinių transporto priemonių ir motociklų prekybą, įmonių apyvarta pernai sudarė 9,5 mlrd. eurų ir, palyginti su 2015 m., padidėjo 7 proc. palyginamosiomis kainomis.

Didžiausia mažmeninės prekybos įmonių apyvarta praėjusiais metais buvo Vilniaus apskrityje ir sudarė 34,7 proc. visos šalies apyvartos. Antroji buvo Kauno apskritis, kurioje mažmeninės prekybos įmonių apyvarta sudarė 20,1 proc. visos apyvartos.

Variklinių transporto priemonių ir motociklų didmeninės ir mažmeninės prekybos bei remonto įmonių apyvarta pernai sudarė 2,9 mlrd. eurų ir, palyginti su 2015 m., padidėjo 18,9 proc. palyginamosiomis kainomis. Didžiausia įmonių apyvartos dalis praėjusiais metais buvo Vilniaus apskrityje ir sudarė 50,6 proc. šalies apyvartos.

Didmeninės prekybos, išskyrus variklinių transporto priemonių ir motociklų prekybą, įmonių apyvarta pernai sudarė 18,8 mlrd. eurų ir, palyginti su 2015 m., padidėjo 0,9 proc. to meto kainomis. Didžiausia įmonių apyvartos dalis pernai buvo Vilniaus apskrityje ir sudarė 45,8 proc. visos šalies apyvartos.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)