„Pasiteiraukite pasaulio investuotojų apie Australiją, ir dauguma iš jų nurodys žymiai išaugusias rizikas. Būtent šiame kontekste turime vertinti šį beprincipį ir neapgalvotą vyriausybės įvedamą naują mokestį“, - pareiškė „Commonwealth Bank of Australia“ vyriausiasis vykdomasis direktorius Janas Narevas (Ian Narev). Jo pareiškimą palaikė Australijos nacionalinio banko „National Australia Bank“ vykdomasis direktorius Endrus Torntonas (Andrew Thornton). Pastarasis pabrėžė, kad Londono investuotojai, su kuriais buvo susitikęs, ėmė mažiau pasitikėti Australija, kaip platforma investicijoms.

Anksčiau skelbta, kad Australijos vyriausybė įveda naują 280 mln. JAV dolerių mokestį penkiems didžiausiems šalies bankams („Commonwealth Bank of Australia“, „Westpac Banking Corp“, „Australia and New Zealand Banking Group“, „National Australia Bank“ ir „Macquarie Group“) ketveriems metams, ketvirtadienį informuoja naujienų agentūra „Reuters“.

Toks žingsnis buvo žengtas po netikėtai aukšto 4,6 mlrd. JAV dolerių federalinio apmokestinimo, taikomo minėtiems penkiems bankams.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)