„Akropoliui“ duris atvėrus dar ketvirtadienį, žmonių antplūdžio iš karto nesulaukta. Eilė nusidriekė tik prie „Ermitažo“. Tačiau jokių spūsčių prekybos centro viduje ar automobilių aikštelėje nesusidarė. Tam įtakos turėjo ir tai, kad buvo atsidariusios dar ne visos parduotuvės.

Nors šeštadienį dirba jau didžioji dalis parduotuvių, didžiulių lankytojų srautų nesulaukiama.

Šeštadienį Delfi fotografas užfiksavo klientų srautus Vilniuje, prekybos centruose „Ozas“ ir „Akropolis“. Matyti, kad pirkėjai sugrįžti į parduotuves neskuba. Apsilankiusieji dažniausiai eina į maisto prekių parduotuves arba mobiliųjų telefonų salonus, tačiau drabužių ar avalynės parduotuvėse besižvalgančiųjų nedaug.

Užfiksuota, kad paviršiai kruopščiai dezinfekuojami, įeinant į „Ozą“ tikrinama lankytojų temperatūra.

Kaip informuota anksčiau, „Akropoliuose“ bendrosios erdvės ir dažniausiai liečiami paviršiai yra periodiškai valomi naudojant dezinfekcines priemones, visu pajėgumu veikia ventiliacinės sistemos. Sužymėti atstumai ir laukimo vietos, taip pat išskirstyti suoliukai alėjose užtikrina, kad žmonės laikytųsi saugaus atstumo ir nesibūriuotų. Taip pat kiekvieną dieną itin atidžiai stebima visų „Akropoliuose“ dirbančių žmonių sveikatos būklė.

Į „Akropolius“ įleidžiami tik veido kaukes dėvintys lankytojai, kuriems nuolat transliuojami pranešimai, primenantys apie saugaus atstumo laikymąsi, būtinybę dėvėti kaukes ir raginimą dažniau naudoti dezinfekcinį skystį – jo yra prie kiekvieno įėjimo į prekybos centrą bei šalia sanitarinių zonų. Jei lankytojų srautas smarkiai išaugtų, prekybos centrai yra pasiruošę jį riboti, tačiau tikimasi, kad to neprireiks.

Nuo balandžio 23 d. iki karantino pabaigos arba atskiro pranešimo visuose trijuose „Akropoliuose“ parduotuvės dirba nuo 10 iki 20 val., šiek tiek trumpiau nei buvo įprasta anksčiau. „Maxima“ veikia nuo 8 iki 21 val., „Eurovaistinė“ nuo 9 iki 20 val., „ErmitažasVilniuje dirba nuo 9 iki 21 val.

Prekybos centras „Ozas“ buvo informavęs, kad parduotuvės pradeda dirbti nuo šeštadienio, plaukų ir nagų priežiūros paslaugų tiekėjai – balandžio 27 d. Informuota, kad į prekybos ir pramogų centrą bus įleidžiami tik apsaugines kaukes arba apsaugines veido priemones dėvintys pirkėjai. Lankytis leidžiama ne didesnėmis nei 2 žmonių grupėmis, ši taisyklė taikoma ir naudojantis liftu.

Lankytojai raginami laikytis bent 2 metrų atstumo nuo kitų žmonių, išlaikyti ne ilgesnį nei 15 min. kontaktą su darbuotojais. Rekomenduojama už prekes ir paslaugas atsiskaityti ne grynaisiais pinigais, o banko kortelėmis. Stovėjimo aikštelėse automobilius prašoma parkuoti į kas antrą vietą ir taip išlaikyti saugų atstumą nuo kitų lankytojų.

Į „Ozą“ neįleidžiami asmenys, kuriems pasireiškia ūmios kvėpavimo takų infekcijos simptomai – karščiavimas, kosėjimas, sloga ir pan. Prie prekybos ir pramogų centro įėjimo apsauga tikrina kiekvieno lankytojo temperatūrą, jų prašoma dezinfekuoti rankas, užsidėti apsaugines kaukes bei dėvėti pirštines.

Rizikos grupės asmenimis, vyresniems kaip 60 metų, turintiems lėtinių ligų, prekybos centre siūlomas specialus apsipirkimo laikas – nuo 10 iki 11 valandos. Jų aptarnavimui parduotuvėse tuo metu rekomenduojama teikti pirmenybę.

Iki atskiro pranešimo „Ozo“ parduotuvės darbą pradės 10 val. ir veiks iki 20 val. Išskyrus „Maxima XXX“ (nuo 8 val. iki 21 val.)

Delfi primena, kad jau anksčiau buvo skelbta, jog prekybos centre „Panorama“, planuojama, kad visos parduotuvės veiks nuo pirmadienio. Kauno prekybos centro „Molas“ valdytoja Indrė Januševičiūtė BNS sakė, kad visas prekybos centras pilnai veiklą pradės pirmadienį. Pilna apimtimi pagal leidžiamas karantino normas „Mega“, planuota, pradės veikti iki šeštadienio.

Vyriausybei pratęsus karantiną iki gegužės 11 dienos ir sušvelninus jo sąlygas, nuo ketvirtadienio darbą jau gali atnaujinti visos parduotuvėms, įskaitant ir esančias didžiuosiuose prekybos centruose. Nuo praėjusios savaitės galėjo veikti tik parduotuvės, turinčios įėjimą iš lauko.

Pirmadienį, balandžio 27 dieną, įsigalioja antrasis karantino švelninimo etapas, kuriuo bus leista pradėti dirbti lauko kavinėms, grožio salonams, muziejams, bibliotekoms, botanikos sodams.

Ketvirtadienį vaizdas „Akropolyje“ atrodė taip:

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (212)