Šią savaitę parlamento plenarinėje salėje tokiam Seimo Socialinių reikalų ir darbo komiteto pasiūlymui parlamentarai pritarė bendru sutarimu.

Įstatymo pataisas parengusi Darbo partijos frakcijos narė Ieva Kačinskaitė-Urbonienė siūlė kiekvienai ankstuko susilaukusiai šeimai skirti 1078 eurus siekiančią išmoką. Šiuo metu ši išmoka yra 539 eurai.
„Tikrai patobulinsiu projektą ir teiksiu jį pavasario sesijoje. Šias įstatymo pataisas, skirtas per anksti gimusiems vaikams, papildysiu vaikais, kurie gimė su įgimta liga ar su negalia. Tikiu, kad Seimas pritars ir galėsime 2025 m. įgyvendinti įstatymo projektą“, – Eltai sakė Seimo narė I. Kačinskaitė-Urbonienė.

Pasak jos, į pasaulį atėjus neišnešiotam ar su negalia naujagimiui šeimoms padidėja finansine našta dėl specifinių priemonių, kurių reikia kasdienei jų priežiūrai. Pasak Seimo narės, tai ir speciali medicininė įranga, terapinės priemonės.

Skaičiuojama, kad pasiūlytos įstatymo nuostatos dėl neišnešiotų naujagimių kasmet iš valstybės biudžeto pareikalautų papildomai apie 792 tūkst. eurų.

Anot parlamentarės I. Kačinskaitės-Urbonienės, kasmet gimsta vidutiniškai 1300 ankstukų.
Šiuo metu kiekvienam gimusiam vaikui skiriama 11 bazinių socialinių išmokų dydžio vienkartinė išmoka.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją