„Graikijai atėjo sunkmetis, kurį atlaikė Latvija, Estija ir labai garbingai atlaikė Lietuva. Tapdama euro zonos šalimi Graikija, prisiėmė didžiulius įsipareigojimus vykdyti atsakingą fiskalinę ir monetarinę politiką. Papuolusi į didelę ekonominę bėdą šalis privalo priimti atsakingus, ne populistinius finansinius sprendimus, sutelktai ieškoti išeičių ir tik tuomet tikėtis kitų šalių pagalbos", - kalbėjo valstybės vadovė.

Briuselyje D.Grybauskaitė susitiko su Baltijos ir Šiaurės (NB6) valstybių ir vyriausybių vadovais. Posėdžio metu aptarti aktualūs Europos Vadovų Tarybos darbotvarkės klausimai, ilgalaikės ES ekonominės raidos perspektyvos, praneša prezidentės spaudos tarnyba.

Prezidentė pabrėžė, jog labai svarbu pašalinti kliūtis ekonomikos augimui, kurių viena svarbiausių - energetikos rinkos fragmentacija Europos Sąjungoje. Pasak valstybės vadovės, Lietuvai taip pat aktuali skurdo problema, kurią būtina spręsti kuriant naujas darbo vietas.

"Lietuvai šis ES Vadovų Tarybos posėdis labai svarbus, nes bus diskutuojamos Europos Sąjungos ekonomikos gaivinimo gairės iki pat 2020 metų. Šios strategijos pagrindu Lietuva turės parengti savo nacionalinį planą. Pagrindiniai rodikliai - tai skurdo mažinimas, ekonomikos ir užimtumo augimas, inovacijos - visa tai labai aktyviai diskutuojama ir Lietuvoje, todėl ES Vadovų Tarybos sprendimai labai svarbūs, rengiant savo nacionalinį veiksmų planą", - pabrėžė Prezidentė Dalia Grybauskaitė.

Prezidentės teigimu, Europos Vadovų Tarybos posėdyje bus aptartos klimato kaitos problemos, kokią finansinę naštą gali prisiimti kiekviena ES šalis, tarp jų ir Lietuva. Taip pat bus svarstomos paramos galimybės ekonominę krizę išgyvenančiai Graikijai.

Vizito Briuselyje metu Prezidentė Dali a Grybauskaitė taip pat susitiko su Lietuvos deleguoti ES komisaru atsakingu, už ES mokesčių ir muitų sąjungą Algirdu Šemeta. Ketvirtadienį po pietų Prezidentė dalyvaus ES Vadovų Tarybos posėdyje.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją