Kaip jau ELTA skelbė, D. Grybauskaitė pirmadienį Šanchajuje aplankė Lietuvos ir pasaulinės „Expo" parodos šeimininkės Kinijos paviljonus.

Per Lietuvos garbei surengtus oficialius pietus valstybės vadovė kalbėjo apie atsiveriančias naujas galimybes Lietuvos ir Kinijos bendradarbiavimui.

Kinijos investicijas ir tolesnį šalių bendradarbiavimą krovinių pervežimo, atsinaujinančių energijos šaltinių technologijų plėtros, transporto infrastruktūros gerinimo srityse Lietuvos vadovė šią savaitę aptars su Kinijos viceprezidentu Xi Jinping Pekine.

„Šis viceprezidentas turi labai daug postų. Tai rodo, jog jo reikšmė labai stipriai auga Kinijoje, ir labai didelė tikimybė, kad būtent šis viceprezidentas gali tapti prezidentu jau kitais metais. Taigi tokio lygio susitikimas, kai Lietuva priimama, rodo, didelį Kinijos ekonomikos, verslo dėmesį šiuo regionu, ir mes, kaip Europos Sąjungos šalis narė prie Baltijos, esame įdomūs ir tai tikrai mums labai naudinga", - žurnalistams sakė Lietuvos vadovė.

Prezidentė išreiškė viltį, kad kitoje „Expo" parodoje Lietuva pademonstruos ne tik sporto ir meno, bet ir biotechnologijų, kitų aukštųjų technologijų laimėjimus.

Šaltinis
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją