Prieš maždaug pusmetį pasirodė žinios apie bankrutuojantį 20 parduotuvių turėjusį tinklą „Pasaulio drabužiai“. Spalį teigta, kad viena parduotuvė Antakalnyje dar lieka dirbti, tačiau bendrovės vadovas Albertas Palskys Delfi patvirtino, kad nebeliko ir jos.

Anksčiau jis komentavo, kad sprendimą nutraukti verslą nulėmė vis mažėjantis pelnas. Priežasčių, kodėl taip yra, galėjo būti ne viena – pradedant internetine prekyba ir baigiant karo bei pandemijos aktualijomis.

Vasarį pranešta apie dėvėtų drabužių parduotuves valdančios įmonės „Prekių gausa“ bankrotą. Šios įmonės nuostoliai, Registrų centro duomenimis, 2023 metais siekė 368,2 tūkst. eurų, 2022 metais – 10,2 tūkst. eurų.

Visgi „Prekių gausa“ vadovas Saulius Valantinavičius patikslino, kad parduotuvės toliau veiks, tik bus valdomos įmonės „Modoma“. Plačiau situacijos jis nekomentavo.

Įvykusius pokyčius liudija ir darbuotojų skaičiaus dinamika – įmonėje „Prekių gausa“ vasarį dirbo 74 žmonės, kovą nebeliko nė vieno darbuotojo. O štai bendrovėje „Modoma“ jų skaičius išaugo nuo 39 vasario viduryje iki 93 to paties mėnesio pabaigoje.

Praėjusių metų gruodį duris taip pat užvėrė Vilniaus senamiestyje veikusi „Humana“ parduotuvė, kuri užsiėmė išimtinai vintažinių drabužių prekyba.

Delfi pasidomėjo, kokiomis nuotaikomis gyvena ilgus metus dėvėtų drabužių prekyba užsiimantys verslininkai, ar susiduriama su lėtėjančia prekyba.

„Kol kas laikomės, reikia grąžinti skolas“