Ši suma dvigubai didesnė už tą, kurią sutiko sumokėti britų bankas „Barclays“ pernai rugpjūtį, kad būtų nutrauktas panašus tyrimas (100 mln. JAV dolerių).

2015 metais JAV ir Jungtinės Karalystės reguliavimo tarnybos jau skyrė 2,5 mlrd. dolerių baudą „Deustche Bank“ taip pat dėl palūkanų normų nustatymo.

Naujausią sprendimą dėl skirtos baudos paskelbė Niujorko ir Kalifornijos apygardų generaliniai prokurorai, kurie atliko tyrimą 45 valstijų vardu. Tyrimo metu nustatyta, kad „Deutsche Bank“ manipuliavo palūkanų normomis, įskaitant ir LIBOR, tikėdamasis užsidribti greito pelno. Tokia manipuliavimo palūkanų normomis praktika tęsiasi nuo 2005 metų ir buvo tęsiama pasaulinės finansinės krizės metu.

JAV reguliavimo tarnybų teigimu, tyrimas dėl kitų bankų tokių pažeidimų yra tęsiamas.

Londono tarpbankinės rinkos palūkanų norma LIBOR naudojama kaip orientyras išduodant paskolas įmonėms ir privatiems asmenims.

Niujorko generalinis prokuroras Ericas Schneidermanas pareiškė, kad vyriausybinės institucijos ir nepelno siekiančios organizacijos buvo apgautos milijonais dolerių.

Į tyrėjų akiratį dėl panašių manipuliavimų LIBOR palūkanų normomis, be „Barclays“ ir „Deutsche Bank“, pateko ir kitos institucijos, tokios kaip UBS, sumokėjęs 1,5 mlrd. dolerių, RBS ir ICAP.

Trečią ketvirtį „Deutsche Bank“ pelnas pranoko prognozes

Vokietijos bankas „Deutsche Bank“ (DB) pranešė apie smarkiai padidėjusį trečio ketvirčio grynąjį pelną - iki 649 mln. eurų, nepaisant smukusių pajamų iš investicinės bankininkystės paslaugų ir nepalankių rinkos sąlygų, informuoja „Reuters“.

Pasak pagrindinio Vokietijos kreditoriaus, sumažintos išlaidos padėjo padidinti pelną, nors banko, šiuo metu iš esmės restruktūrizuojamo, pajamos smuko 10 proc.

Banko rezultatai pranoko „Reuters“ apklaustų analitikų prognozes (281 mln. eurų) ir praėjusių metų trečio ketvirčio rezultatus (275 mln. eurų).

Kovą „Deutsche Bank“ paskelbė apie radikalius pokyčius savo struktūroje, įskaitant mažmeninio padalinio „Postbank“ integravimą su DB mažmeninės bei komercinės bankininkystės operacijomis, taip pat dalinį turto valdymo padalinio pardavimą.

„Tikimės, kad mūsų pastangų vaisiai laipsniškai taps vis labiau akivaizdūs per artimiausius ketvirčius ir metus“, - sakė banko vadovas Johnas Cryanas.

Obligacijų prekybos padalinio, pelningiausio DB padalinio, pajamos per ketvirtį sumažėjo 36 proc., smukus klientų aktyvumui kai kuriose rinkose.

Atskirame spaudos pranešime bankas patvirtino, kad „Postbank“ integracijos į „Deutsche Bank“ struktūrą procesas bus užbaigtas iki 2018 m. antro ketvirčio po to, kai jam pritars reguliavimo tarnybos.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją