Siūlymo rengėjai pažymi, kad tokiu būdu siekiama mažinti šešėlį, didinti PVM mokėtojų skaičių, kurti naujas darbo vietas, skatinti vartojimą ir turizmo atsigavimą, išsaugoti maitinimo sektoriaus patrauklumą ir užtikrinti darbo užmokesčio augimą. Tarp įstatymo projektą rengusių parlamentarų, be demokratų frakcijos „Vardan Lietuvos“ narių taip pat yra ir „darbietis“ Vytautas Gapšys.

„Iš 27 Europos Sąjungos šalių PVM lengvatą maitinimui jau taiko net 23 valstybės: 19 šalių ši lengvata yra nuolatinė, 4 šalys ją ėmė taikyti prasidėjus pandemijai. Tokiu būdu siekiama mažinti šešėlį, didinti PVM mokėtojų skaičių, kurti naujas darbo vietas, skatinti vartojimą ir turizmo atsigavimą, išsaugoti maitinimo sektoriaus patrauklumą ir užtikrinti darbo užmokesčio augimą“, – partijos pranešime sako parlamentaras Lukas Savickas.

Tuo tarpu Demokratų frakcijos „Vardan Lietuvos“ seniūnas Algirdas Butkevičius priminė, kad per pandemiją lengvata leido įmonėms išgyventi sunkųjį laikotarpį, paskatino veikti skaidriau ir mokėti joms taikomus mokesčius, taip pat buvo išsaugotos darbo vietos.

„Ši lengvata būtų naudinga ne tik verslui. Esant 9 proc. PVM lengvatai, tėvai mažiau mokėtų už vaikų maitinimą darželiuose ir mokyklose“, – teigė A. Butkevičius.

Šiuo metu PVM lengvata maitinimo įstaigoms numatoma iki 2023 metų pabaigos.

Praeitų metų pabaigoje Seimas priėmė sprendimus, kuriais buvo numatyta neribotam laikui taikyti PVM lengvatą apgyvendinimo paslaugų įmonėms, meno ir kultūros įstaigų lankymui, spausdintoms ir elektroninėms knygoms.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)