Pažadai suspėti iki rugsėjo - neįgyvendinti

Vardo atskleisti nenorėjusi moteris DELFI sakė, kad uniformos vaikui nepavyksta gauti dar nuo vidurvasario, nors užsakymas ją siūti turėjusiai įmonei UAB „Lidata“ buvo pateiktas dar vasaros pradžioje. „Mokykloje buvo kalbama, kad jei užsakymas nepadaromas iki liepos mėnesio, tada iki rugsėjo pasiūti nesuspėja. Mums buvo taip pasakyta, tad nuvykau birželio viduryje“, - kalbėjo pašnekovė. Vasaros pradžioje užsakymą uniformai pateikusi moteris į UAB „Lidata“ kreipėsi taip nurodžius mokyklai.

Visgi, dabar uniformos atsiimti nepavyksta ir moteris jaudinasi, jog į rugsėjo pirmosios šventę uniforma pasipuošęs vaikas eiti negalės. „Užpraeitą savaitę sakė, kad praeitą, praeitą savaitę sakė, kad šią, pirmadienį sakė, kad vėliausiai ketvirtadienį - pačiu prasčiausiu atveju. - apie įmonės pažadus greitai pagaminti uniformą kalbėjo moteris. - Tada tokia mintis buvo, kad kažkas čia bus blogai“. Tikslesnės informacijos, dėl kokios priežasties jau daugiau nei mėnesį ji negauna uniformos, pašnekovė sakė nežinanti.

Pašnekovė negalėjo įvardinti ir tikslaus uniformų negavusių tėvų skaičiaus. „Nežinau, kiek tokių kaip aš yra mūsų mokykloje. Ten (į įmonės patalpas – DELFI) nuvažiavęs vyras sakė, kad eilę sudarė apie septyniasdešimt žmonių – nei vienam iš jų nebuvo atiduotas visas komplektas: kažko arba trūko, arba kažkas buvo suplyšę, arba buvo ne taip. Teiravomės, kiek tokių žmonių yra iš mūsų mokyklos, tačiau tokia informacija nebuvo suteikta“, - pasakojo portalo skaitytoja. Jos teigimu, su UAB „Lidata“ atstovais susisiekti pavyko tik nuvykus į įmonę. „Telefonu jie neatsiliepia, nes jiems visi skambina. Jie neatsiliepia jau dvi savaites, linijos yra „užlūžusios“, - teigė moteris.

Įmonės vadovas: iš tikrųjų vėluojame

DELFI pavyko susisiekti su UAB „Lidata“ vadovu Lioniumi Treikausku. Jis sutiko, kad šiuo metu įmonė įvykdyti visų užsakymų nesuspėja – dalis uniformų nebuvo pristatytos bene visų užsakymus įvykdžiusių mokyklų tėvams. „Visoms – vienai daugiau, kitai mažiau“, - paklaustas apie tikslų mokyklų skaičių, sakė L. Treikauskas. Įmonės tinklalapio duomenimis, ji uniformas siuva daugiau nei keturiasdešimčiai mokyklų visoje Lietuvoje, tarp jų – ir Nacionalinė M. K. Čiurlionio menų mokykla, Vilniaus Tarptautinė Meridiano mokykla.

Pasak L. Treikausko, pagrindinė priežastis, kodėl įmonė dar nepristatė uniformų visiems jas užsakiusiems tėveliams, yra ta, jog vėlavo jų partneriai. „Vėlavo mūsų verpalai iš Italijos, užtruko, kol pasiekė gamybą, taip ir gavosi. - sakė jis. - Taip nutiko, nes jie atostogavo. Mes užsakėme (verpalus – DELFI) jau balandžio mėnesį ir turėjome juos gauti gegužės viduryje, o gavome liepos viduryje“, - DELFI sakė jis. Tiesa, šie metai – ne pirmieji, kai įmonei nepavyksta laiku pristatyti uniformų. „Kiekvienais metais daugiau ar mažiau vėluoja“, - sakė įmonės vadovas. Jo teigimu, visos uniformos tėvams bus pristatytos per rugsėjo mėnesį. „Realybė yra tokia, kartais aplinkybės valdo mus, o ne mes aplinkybes“, - kalbėjo įmonės vadovas.

L. Treikauskas kalbėjo suprantąs, kad nesmagu, jog vaikai pasipuošę naujomis uniformomis į mokyklą atvykti negalės. Visgi, jis teigė, jog su juo susisiekti galima, o kalbos, kad tėvai gavo suplėšytas uniformos yra neteisingos. „Mes parsivežame normalų itališką audinį. Mes suplėšėme ir padavėme žmogui? Na jau ne“, - stebėjosi pašnekovas. Dėl kompensacijų, kurios galėtų būti išmokamos tėvams, L. Treikauskas sakė atsakymo dar neturįs. „Pagalvosime, ką mes galėsim padaryti. Bet žinot, kaip kompensacijas galima padaryti...Jeigu viską skaičiuoti, tai pasižiūrėkim: jeigu audinys pabrango dvigubai, o pačios uniformos kaina nekilo. Mes ir žiūrime į tai, kad tėvams uniformos tėvams būtų parduotos visiškai normaliai, - sakė jis. - Viskas, nei vienas tėvelių centas nebus pabėgęs, visi centai yra sudėti, jie niekur nedings, viskas yra suskaičiuota“.

DELFI žiniomis, iš pusvilnio audinio ar trikotažo UAB „Lidata“ gaminamų uniformų komplektų (švarkas, kelnės, ( sijonas) kaklaraištis,emblema, marškinėliai) kaina siekia nuo 280 iki 350 litų. Uniforma pigesnė tuomet, jei yra gaminama iš trikotažo.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (161)