Spalio 20 d. žinia, kuri buvo publikuota DELFI portale, rado platų atgarsį Rusijos žiniasklaidoje - paskelbta keliasdešimt publikacijų apie „tarybinių“ dešrelių likimą. Tarp informacinių pobūdžio žinučių buvo ir tokių, kuriose nevengta ir politinio prieskonio.

Pavyzdžiui, naujienų agentūros „RIA Novosti“ pavadinimas daugiau nei iškalbingas: „Lietuva nugalėjo „tarybines“ dešreles“.

Publikacija pradedama, kad „aršūs patriotai pasiekė savo: dešrelių ir virtos dešros „Tarybiniai“ pavadinimai išimti iš apyvartos.“ Ironiškai primenama ir kita Lietuvos pergalė - prieš sovietinius paminklus ir Grūto parko Druskininkuose įkūrimas.

Žinios nevengiama susieti ir su šių dienų aktualijomis – Ukrainos kultūros ministro vizitu Lietuvoje. Klausiama, ar lietuvių patriotai draugams iš Ukrainos nepadės pamiršti sovietinės praeities.

„O patriotiški lietuviai, pakylėti jiems skirtų draugų iš Ukrainos dalijamų pagyrų, nusprendė parengti naują progą kitą kartą atvyksiančių aukšto rango svečių iš Ukrainos nustebinimui. Jie pamokys ukrainiečius, kaip galutinai ir negrįžtamai nugalėti „sovietinę praeitį“. Reikia pašalinti iš tėvynainių pasąmonės ne tik buvusių vadų atvaizdus, tačiau taip pat ir sovietinės epochos produktų, kurių sudėtyje nėra konservantų ir emulgatorių, skonius. Jiems nebereikia tarybinių dešrelių ir virtos dešros. Matyt, toliau eilė ateis kondensuotam pienui su melsvai balta etikete ir pavadinimu „Nostalgija““, - rašo „RIA Novosti“.

Neatsiliko ir leidinys „Novoje Izvestija“, savo rašinį skambiai pavadinęs „Antisovietinė Baltijos respublika“.

Portalas Piterburger.ru teigia, kad „Tarybinių“ dešrelių pavadinimo keitimo priežastis – politinis nekorektiškumas. „Argumenti ir Fakti“ taip pat savo skaitytojams teigia, kad dešrelių pavadinimo keitimo priežastis – geopolitinė. Dažniausiai ši mintis  buvo kartojama ir kitose publikacijose.

Portalas 9tv.co.il naujienoje įžvelgia „antisovietinės“ kampanijos įsibėgėjimą.

Žinia vienaip ar kitaip pasirodė praktiškai visuose didžiausiuose Rusijos leidiniuose.

Primename, kad „Samsono“ savininkas ir prezidentas Alfredas Rimidis DELFI sakė, kad prekės ženklas keičiamas atsižvelgiant į geopolitinę situaciją.

„Maždaug prieš dvejus metus atlikome rinkos tyrimus, kurie parodė, kad prekinis ženklas „Tarybiniai“ asocijuojasi su „Samsonu“ ir kokybe. Priėjome prie išvados, kad visus savo gaminius galime siūlyti su „Samsono“ prekės ženklu. Dabar kaip tik geopolitinė situacija mus įpareigoja ir mes jaučiame pilietinę pareigą žodžio „tarybiniai“ atsisakyti“, - komentavo jis.

Įmonė šių gaminių prekės ženklą planuoja pradėti keisti nuo gruodžio.

„Gaminius planuojame išimti po truputį, tačiau daugiau niekas nesikeis, dizainas išliks toks pat, tik neliks žodžio „tarybinis“. Mes nenorime, kad kažkas iš to darytų politiką, eskaluotų, kai žmonės patiria skausmus ir emocijas. Nenorime iš to daryti reklaminio ar politinio šou“, - kalbėjo A. Rimidis.

Rinkos tyrimų bendrovės „Nielsen“ praėjusiais metais skelbtais duomenimis, prekės ženklas „Tarybiniai“ užima aštuntą vietą populiariausių maisto produktų sąraše.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2047)