VVTAT, nagrinėdama vartotojų skundus dėl vykusių renginių, pastebėjo, jog interneto svetainę www.bilietai.lt valdanti UAB „Nacionalinis bilietų platintojas“ patvarioje laikmenoje (atsiųstame el. laiške) nemokamai nepateikia visos pagal įstatymus privalomos informacijos.

Vartotojai taip pat skundėsi, jog bendrovė nepagrįstai pritaikė bilietų į grupės „Rammstein“ koncertą personalizavimo mokestį. VVTAT nustatė, kad vartotojai, pernai rugsėjį pirkdami bilietus į renginį, nebuvo tinkamai informuoti apie bilietų personalizavimo būtinybę. Vartotojams nebuvo pateikta informacija, jog asmens duomenų į bilietus įrašymas vėliau arba duomenų pakeitimas kainuos 11 eurų.

Bendrovė tyrimo metu nurodė, jog visa privaloma vartotojams pateikti informacija patvarioje laikmenoje buvo pateikta ant bilieto ir užsakymą patvirtinančiame elektroniniame laiške bei tai, kad tais atvejais, kai buvo taikoma bilietų personalizacija, vartotojai neturėjo galimybės apskritai nusipirkti bilieto neužpildę vardų ir pavardžių laukų kiekvienam bilietui. Bendrovė nurodė, jog el. sistema suvestų duomenų tikslumo nekontroliavo, todėl jei vartotojai sąmoningai nevedė tikrų vardų ir pavardžių arba juos nurodė netinkamus, klaidingus, vis tiek galėjo įsigyti bilietą.

Civilinis kodeksas įtvirtina pareigą verslininkams patvarioje laikmenoje suteikti informaciją vartotojams aiškiai ir suprantamai arba sudaryti sąlygas vartotojui tinkamai susipažinti su ta informacija.

VVTAT konstatavo, jog UAB „Nacionalinis bilietų platintojas“ netinkamai įvykdė pareigą neatlygintinai informuoti vartotojus apie taikomas sutarties sąlygas. Nustatyta, kad bilietų pirkimo metu nebuvo pateikta privaloma informacija patvariojoje laikmenoje, be to, sąlygos dėl vartotojo bilieto personalizacijos nebuvo aiškiai išdėstytos ir nebuvo nurodytos finansinės pasekmės dėl duomenų keitimo.

Atsižvelgusi į tyrimo metu nustatytas aplinkybes, VVTAT už Civilinio kodekso nuostatų pažeidimą skyrė UAB „Nacionalinis bilietų platintojas“ 2200 Eur baudą.

VVTAT nutarimas per vieną mėnesį nuo nutarimo įteikimo ekonominės veiklos vykdytojui dienos gali būti apskųstas teismui Administracinių bylų teisenos įstatymo nustatyta tvarka.