Kaip rašoma pranešime spaudai, tokį sprendimą nulėmė planinio patikrinimo metu nustatyti grubūs higienos pažeidimai.

Kavinėje dvi plautuvės buvo išmontuotos, įranga išdėstyta ne pagal numatytą planą, patalpos netvarkingos, gamybinė įranga nešvari. Buvo išplėstas gaminamų patiekalų asortimentas, tam neįrengus darbo zonų. Gatavi patiekalai buvo laikomi greta žalios paukštienos ir jautienos, kiaušinių pakuočių. Savikontrolės žurnalai nebuvo pildomi laiku, kai kurie technologiniai receptūrų aprašymai neatitiko tikrovės.

Kavinės ,,Domlita“ atsakingiems asmenims nurodyta atlikti generalinį patalpų valymą ir dezinfekavimą, patikslinti patalpų, įrangos išdėstymo planą bei maisto tvarkymo proceso aprašymus. Kol nebus visiškai pašalinti trūkumai, kavinė negalės ruošti patiekalų, jai bus leidžiama prekiauti tik gėrimais bei fasuotais, negreitai gendančiais produktais.

Tame pranešim nurodoma, kad dėl grubių pažeidimų laikinai sustabdyta bendrovės ,,Genva” parduotuvės Kupiškio rajone veikla.

Kupiškio rajone veikianti parduotuvė jau anksčiau buvo priskirta padidintos rizikos grupei, todėl tikrinama dažniau. Eilinio patikrinimo metu inspektoriai įsitikino, kad įmonė, nesilaikydama suderintų terminų, nepilnai pašalino ankstesnio patikrinimo metu nurodytus trūkumus.

Nustatyta ir kitų grubių pažeidimų – buvo prekiaujama maisto produktais su pasibaigusiais tinkamumo vartoti terminais, kai kurie produktai laikyti netinkamoje temperatūroje (produktai, kurių laikymo temperatūra 0 – +6 °C, buvo laikomi prie + 15 °C), parduotuvės patalpos buvo nepakankamai valomos, laiku nepildomi savikontrolės žurnalai.

Pasak pranešimo, dėl pasikartojančių grubių higienos pažeidimų Kupiškio valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba priėmė griežtą sprendimą – laikinai sustabdyti šios prekybos įmonės veiklą. Administracijai nurodyta saugiai sunaikinti nekokybiškus produktus. Parduotuvei veiklą bus leista atnaujinti tik galutinai pašalinus visus patikrinimų metu nustatytus trūkumus ir inspektoriams pakartotinai atlikus patikrinimą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (39)