Kaip paskelbė „Rimi“, iš prekybos išimamų koldūnų kodas EAN 4770090197299, o Galiojimo data/ partijos numeris: 29-11-2024; 05-12-2024; 06-12-2024; 13-12-2024.

Prekybos tinklas nurodė, kad galimai nesaugaus maisto pašalinimo iš rinkos priežastis – prevenciniais tikslais.

Taip pat pranešimu nurodoma, kad vartotojai raginami įsigytus koldūnus grąžinti į prekybos vietą, nenaudoti maistui, nenaudoti sąlyčiui su maistu, nenaudoti gyvūnų ėdalui.

„Rekomendacijos vartotojams: jei esate įsigiję minėtas prekes, jas grąžinkite į „Rimi“ prekybos centrą. Pateikus pirkimo čekį, pinigai už pirkinį jums bus grąžinti“, – rašoma prekybos tinklo pranešime.

Pranešta apie įtarimus dėl paukščių gripo

Delfi gautame komentare prekybos tinklas nurodo, kad informaciją apie galimai nesaugų produktą gavo iš tiekėjo UAB „Liūtukas“ ir Ko.

„Žaliavos tiekėjas „Krekenavos agrofirmos“ informavo apie gautą informaciją iš Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos apie nustatytą paukščių gripo viruso atvejį Lietuvoje esančiame naminių paukščių (kalakutų) ūkyje. Žaliavos tiekėjas pagal galiojančius teisės aktus įsivertino rizikas ir remdamasi VMVT išaiškinimais informavo prekybos įmones dėl išėmimo iš rinkos termiškai neapdorotų kalakutienos mėsos produktų, pagamintų iš tame ūkyje užaugintų paukščių mėsos.

Tačiau svarbu pabrėžti, kad VMVT pateikė išaiškinimą tiekėjui, kad termiškai apdoroti produktai iš kalakutienos nekelia pavojaus maisto saugai, vartotojų sveikatai, yra saugūs ir tinkami vartojimui.

Keliame aukštus standartus maisto saugai ir kokybei, tad dėl prevencinių tikslų galimai nesaugūs produktai buvo pašalinti iš prekybos centrų lentynų nedelsiant gavus pranešimą. Informacinis pranešimas pirkėjams buvo patalpintas nedelsiant „Rimi“ elektroninėje svetainėje ir prekybos vietose, jog iki sausio 10 dienos jau įsigytus galimai nesaugius produktus galima grąžinti į „Rimi“ parduotuves su nurodytais galiojimo terminais“, – Delfi komentuoja „Rimi Lietuva“ prekybos tinklo atstovė spaudai Eglė Krasauskienė.

„Beatos virtuvės“ prekės ženklas priklauso Beatai Nicholson.

„Beatos virtuvė“ socialiniame tinkle „Facebook“ paskelbė, kad koldūnai termiškai apdoroti yra saugūs vartoti. O atšaukti iš rinkos koldūnai dėl įtarimo, kad kalakutai sirgo paukščių gripu.

„Jei koldūnai išvirti tai viskas gerai, žalių juk tikrai jų nevalgom! Tai „Beatos virtuvė“ koldūnai nekelia jokio pavojaus mums. Paprastai tariant, išvirus koldūnus pagal ant pakuotės parašytą virimo laiką (5 – 7 min.), produktas pasiekia reikiamą temperatūra, t.y. daugiau nei 72 °C ir koldūnai tampa termiškai apdoroti.

Pagal esamus PSO duomenis, vartojant paukštienos gaminius užsikrėsti galimybės nėra, bet apsisaugojimui vykdoma prevencinė priemonė – koldūnai su kalakutiena išimami iš parduotuvių.

Koldūnai su kiauliena išvis neturi jokio bendro su šiuo reikalu. Labai ačiū visiems kurie man parašėt, visiems atsakiau kiek galėjau, bet dabar pasidalinu dar čia kad būtų ramu, ir esu dėkinga, jei pasidalinsite su savo draugais kuriems vakar tai galėjo sukelti nerimo, nes vakar oi kiek pamačiau diskusijų ir spėjimų šia tema“, – rašo B. Nicholson „Beatos virtuvė“ feisbuko paskyroje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)