Gynybai ragina skirti 4 proc. nuo BVP

Lietuvos startuolių asociacija „Unicorns Lithuania“ kartu su Lietuvos verslo konfederacija ir Lietuvos pramonininkų konfederacija pradėjo iniciatyvą „4 procentai“, kuria siekiama, kad politikai kuo greičiau susitartų dėl 4 proc. nuo BVP siekiančio finansavimo gynybai. Krašto apsaugos finansavimas Lietuvoje šiemet sudarys 2,75 proc. nuo BVP, tačiau siekiama, kad šis dydis artimiausiais metais pasiektų bent 3 proc.

„Aš savo asmenines, įmonės lėšas skyrėme šitai akcijai, kad nusipirktume reklamos, kad investuotume į viešuosius ryšius ir galėtume pasakyti politikams, kad pakelkite mokesčius. Mano prašymas politikams – išklausykite ir pakelkite mokesčius“, – Delfi TV laidoje „Iš esmės“ ragino „Hostinger“ valdybos pirmininkas Arnas Stuopelis.

Paklaustas, kodėl kalbama apie 4 proc. iniciatyva, o ne apie 3 ar 3,5, jis teigė, kad toks tikslas pasirinktas, nes jis yra įgyvendinamas.

„Mes gyvename tokioje geografijoje, kur mūsų kaimynas yra Rusija. Visi mato, nereikia kalbėti, ką šita valstybė daro ir kaip į tai reaguoti. Kodėl 4 proc.? Mes pasižiūrime į lenkus ir jie skiria 4 proc. nuo BVP gynybai. 

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (34)