Kaip informuoja tarnyba, liepos pradžioje VMVT specialistai iš bendrovės „Pieno tyrimai“ laboratorijos gavo informaciją, kad MB „Lilės sūriai“ pristatyti mėginiai iš pieno supirkimo punktų – netapatūs, t. y. keliuose to paties pieno mėginiuose nurodyti skirtingi rezultatai.

Pagrindą įtarti, kad duomenys falsifikuojami sukėlė ir tai, jog vienuose mėginių rezultatuose nurodytas natūraliai neegzistuojantis pieno riebumas. Todėl buvo nuspręsta atlikti patikrinimus nurodytuose įtartinus tyrimus pristačiusiuose Radviliškio rajono pieno supirkimo punktuose.

„Tyrimo metu paaiškėjo, kad MB „Lilės sūriai“ pieną surinkinėjo nelegaliame, VMVT neregistruotame pieno supirkimo punkte. Patikrinimo metu ten nebuvo jokio atsakingo asmens, taigi ūkininkai pieną atveždavo ir tiesiog palikdavo vietoje, kurioje net šaldytuvas, skirtas atšaldyti pieną, nebuvo įjungtas“, – tyrimą komentavo VMVT Veterinarijos sanitarijos skyriaus vedėja Gintarė Jatkevičienė.

VMVT atstovė taip pat pridūrė, kad dėl netikslių tyrimų rezultatų, įmonė galėjo neteisingai atsiskaityti už supirktą pieną.

Atlikus patikrinimą įmonėje, nustatyta, kad superkamas pienas buvo nesveriamas, pristatomas neatvėsintas, nevedama nei superkamo pieno, nei pieno produktų gamybos apskaita. Taip pat, anot specialistų, nebuvo atliekami pristatyto gamybai pieno sudėties ir kokybės rodiklių nustatymai, neužtikrintas žaliavų ir produktų gamybos atsekamumas.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją