Organizacija dabar prognozuoja, kad Jungtinės Karalystės ekonomika ateinančiais metais išaugs 1 proc. Dar birželį – prieš referendumą dėl ES narystės – prognozuotas 2 proc. prieaugis.

Augimo tempas 2017 metais gali būti „gerokai mažesnis, negu buvo fiksuota pastaraisiais metais bei prognozuota prieš referendumą“, skelbia EBPO.

Be to, „neapibrėžtumas, susijęs su tolesne politika bei ekonomikos reakcija, išlieka dideliu rizikos veiksniu“.

EBPO taip pat perspėjo, kad prastesnė Britanijos perspektyva lėtins ir pasaulio ekonomikos augimą. Organizacija apkarpė pasaulinio BVP prieaugio prognozę šiems ir ateinantiems metams 0,1 proc. iki atitinkamai 2,9 ir 3,2 proc.

EBPO pabrėžia, kad iki šiol vadinamojo „Brexit“ poveikis euro zonai buvo „nežymus“, didesnis neigiamas efektas bus jaučiamas ateinančiais metais. Dėl to organizacija sumažino euro zonos BVP prieaugio prognozę 2017-iems metams iki 1,4 proc. Šiemet euro zonos ekonomika turėtų augti 1,5 proc.

EBPO pabrėžia, kad išvengti rimtų ekonominių problemų padėtų greitai išspręstas klausimas dėl Britanijos prekybinių santykių su kitomis šalimis po išstojimo iš ES.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją